Projektledare IT sökes av Göteborgs Spårvägar

Projektledare IT sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

Göteborgs Spårvägars IT-avdelning svarar för IT-stödet till verksamheten. Som IT-projektledare har du en viktig roll i IT-avdelningens uppdrag att säkerställa utveckling och förvaltning av verksamhetsstödjande IT-system.

I denna roll kommer du självständigt leda projekt i en komplex IT-miljö. Du arbetar med stort eget ansvar med utmanande arbetsuppgifter i nära samarbete med IT. Din förmåga att se systemnytta kopplat till verksamhetens behov kommer väl till pass. Arbetsuppgifterna innefattar även leveransuppföljning och analys av IT-tjänster.

Arbetsuppgifterna består i att leda allt från mindre lokala projekt till större tvärfunktionella projektet kopplade till något eller några IT-system. Uppgifterna sträcker sig genom alla projektsteg fram till förvaltningsfasen. Detta ställer höga krav på problemlösning och leverans.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan arbeta med att planera, leda, genomföra och följa upp, projekt med anknytning till våra IT-system. Du är självgående och bekväm med att arbeta uppdragsorienterat. Dessutom är du van att ta egna initiativ.

Vi vill att du är strukturerad och prestigelös. Vidare är du ansvarstagande, kommunikativ och förtroendeskapande. För att lyckas som IT-projektledare på Göteborgs Spårvägar har du en god förmåga att presentera tekniska lösningar och samband mellan olika system på ett pedagogiskt sätt.

Du har flerårig erfarenhet av IT-projektledning, högskoleutbildning inom IT-området eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen. För att lyckas i rollen krävs att du har erfarenhet från arbete med etablerade projektstyrningsmetoder.

Det är meriterande att ha arbetat med upphandlingar och avrop av IT-tjänster inom offentlig sektor.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av webbaserade urvalstester, var därför extra uppmärksam på din e-post då det är där vi kontaktar dig.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
Ansökan
  • Ansök senast: 2019-05-08
  • Referensnummer: A863475
  • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk
Lön

Anställning
  • Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Kontakt

Kontaktperson
Mattias Sahlström
IT-strateg
031-732 11 06
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 maj 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.