Produktionstekniker sökes av Göteborgs Spårvägar

Produktionstekniker sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvagnsresa i världsklass?

Arbetsbeskrivning

Fordon och driftsäkring har uppdraget att leverera hela och rena spårvagnar till göteborgarna året om. Vi är cirka 300 medarbetare som arbetar med materialförsörjning, teknisk utveckling och underhåll av vår fordonsflotta. Vår verksamhet är placerad i spårvagnsdepåerna Rantorget, Majorna och Ringön.

Vår vision är en spårvagnstrafik i världsklass och för att lyckas krävs att alla våra enheter fokuserar på samarbete och en vilja att lyckas tillsammans. Genom detta tankesätt skapar vi en verksamhet som präglas av flexibilitet, ansvarskänsla och viljan att göra ett bra arbete vilket skapar en väl fungerande affär.

Tjänsten som Produktionstekniker finns under enhet Fordonsutveckling där tolv ingenjörer, fyra produktionstekniker och en dokumentansvarig arbetar. Enheten ansvarar för att utveckla och förvalta underhållsprogram, utforma rutiner och instruktioner, utveckla och skapa underlag för tekniska förändringar, förbättringsarbete samt uppdatera och ta fram ritningar och scheman för olika spårvagnsmodeller.

Som Produktionstekniker i vårt team är du delaktig i utvecklingsarbetet med våra produktionsprocesser avseende produktivitet, kvalitet och säkerhet. Vi har stort fokus på förbättringsarbete och utveckling. Utifrån det driver och medverkar du vid projekt för att effektivisera produktionen. Du ansvarar för produktionstekniska frågor gentemot den depå du ansvarar för och är en viktig länk mellan fordonsutveckling och verkstäder.

Du erbjuds en varierande tjänst med flera olika arbetsuppgifter där du kommer att ingå i ett team med duktiga och engagerade kollegor. Utöver förbättringsarbeten ingår också att arbeta med projektledning, effektivisering av metoder och flöden, skapa arbetsinstruktioner samt medverka vid modifieringar på spårvagn för att säkerställa underlag.

Kvalifikationer
 • Minst gymnasial utbildning, gärna med inriktning mot teknik
 • Erfarenhet av produktionsteknik eller processförbättringsarbete
 • Erfarenhet av mekanik, elektronik, automation eller produktion
 • Svenska språkkunskaper i tal och skrift
 • Kunskaper i MS Office
Meriterande
 • Högskole- eller universitetsstudier inom produktionsteknik eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Erfarenhet från Lean Production
 • B-körkort
 • Engelska språkkunskaper i tal och skrift
Du har ett analytiskt tänkande och tycker om att få saker att hända. Att arbeta strukturerat är en naturlig del av ditt sätt att arbeta och du drivs av att arbeta mot uppsatta mål för att utveckla både dig själv och din enhet. För att lyckas i tjänsten bör du vara kommunikativ och kunna anpassa ditt sätt att uttrycka dig beroende på din mottagare. I tjänsten kommer du att samarbeta med dina kollegor och vi ser därför att det är något du uppskattar och är van vid.

Göteborgs Spårvägar använder som av arbetspsykologiska urvalstester. Var därför uppmärksam på din e-post då det är så vi kontaktar dig.

Vi är en drogfri arbetsplats, därför tillämpas alltid drogtester i samband med nyanställning.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, skicka därför in din ansökan redan idag!

Initialt tillämpas sex månaders provanställning.

Välkommen till oss!
Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
Ansökan
 • Ansök senast: 2020-11-25
 • Referensnummer: A985100
 • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk
Lön

Anställning
 • Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Kontakt

Kontaktperson
Fredrik Otterdahl
Fordonsutvecklingschef
031- 732 11 74
Mer info
Kontaktperson Fredrik Otterdahl
Telefon 031- 732 11 74
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Montör, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://goteborgssparvagar.se
Sista ansökningsdag 25 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.