Kontaktledningstekniker sökes av Göteborgs Spårvägar

Kontaktledningstekniker sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvagnsresa i världsklass?

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill bli kollega med oss i vårt team av kontaktledningstekniker!

Vårt team ingår i avdelningen Infrastruktur och driftsäkring. Avdelningen har uppdraget att leverera maximal tillgänglighet på Göteborgs spårväg, säkerställa funktion på kommunikationsutrustning samt förvalta verksamhetens fastigheter och fordon. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar med anläggning och underhåll av spårvägsanläggningen, service av Göteborgs Stads och vår egen kommunikationsutrustning samt förvaltning och skötsel av våra lokaler och verksamhetsfordon. Vår verksamhet är placerad i Gullbergsvass och vid Rantorget.

Som kontaktledningstekniker kommer du, tillsammans med dina kollegor, vara med och utföra om- och nybyggnation samt besiktning av kontaktledningsnätet på spårvägsanläggningar i Göteborgsområdet. Arbetet som kontaktledningstekniker erbjuder dig stor variation. Du kommer att arbeta på såväl marknivå som på höga höjder med montagebil i våra master. Arbetet utförs i alla väder både inomhus i vår verkstad och utomhus på våra spår. Du kommer att arbeta tillsammans med olika konstellationer av kollegor och med tiden kommer du att få kunskap och färdighet att utföra samtliga moment.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat ledningskontroll, isolationsarbete samt kontroll och byte av sektionsavskiljare. Du kommer att sköta tillhörande verktyg, redskap och fordon samt följa bestämmelserna i säkerhetsinstruktionerna. När erfarenhet uppnåtts kommer beredskap att ingå i tjänsten. Till din hjälp för att klara arbetet har du fantastiska kollegor som stöttar dig på ett generöst och inkluderande sätt.

Nattarbete och obekväma arbetstider förekommer.

Kvalifikationer
 • Teknisk utbildning eller arbetserfarenhet inom el/mekanik
 • Svenskt B-körkort med avklarad prövotid
 • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
Meriterande
 • Trafikverksskolans kontaktledningsutbildning
 • Svenskt C-körkort
 • Erfarenhet av arbete vid järnväg och väg
Vi söker dig som är tekniskt händig med stort intresse och vilja att lära dig mer om kontaktledningsteknik. Du är noggrann, kvalitets- och säkerhetsmedveten och drivs av variation i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med kollegor och bidrar till ett bra arbetsklimat. Det är också viktigt att du är flexibel då arbetsmoment kan behöva planeras om med kort varsel.

Eftersom arbetet sker i spårområdet är detta en säkerhetstjänst. För anställning krävs därmed hälsogodkännande enligt TSFS 2019:113 samt godkänt drogtest.

Vi använder arbetspsykologisk testning i urvalsprocessen, var därför extra observant på din e-post då det är så vi kontaktar dig.

Provanställning sex månader tillämpas.
Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
Ansökan
 • Ansök senast: 2020-10-21
 • Referensnummer: A976000
 • Välkommen att göra en digital ansökan via "ansök nu"
Mer info
Kontaktperson Alf Nordström
Telefon 0706-80 36 10
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://goteborgssparvagar.se
Sista ansökningsdag 21 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.