Junior projektör sökes av Göteborgs Spårvägar

Junior projektör sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

Banteknik är ett Affärsområde inom ingår i koncernen Göteborgs Spårvägar AB, med över 100 års erfarenhet av bananläggningar. Banteknik besiktigar, anlägger, projekterar och underhåller spårvägsanläggningen i Göteborg och Mölndal.

Nu söker vi dig som är utbildad inom byggprojektering eller -design och som vill vara med och vidareutveckla kollektivtrafiken. Du kommer till en växande bransch där det finns intressanta arbetsuppgifter och där du kan vara med och påverka. Du kommer att få hjälp och stöd av din handledare att lära dig yrket i praktiken och du kommer efterhand få mer ansvar och arbeta mer självständigt.

Som junior projektör kommer du att arbeta med olika projekteringsprojekt. Du kommer dagligen arbeta med byggritningar och -texter. Typiska ritningar är spårplaner, ledningsplaner, kontaktledningsplaner, signalplaner, monteringsritningar, normalsektioner, tvärsektioner, och höjdprofiler. I utvecklingsprojekt görs även standard- och tillverkningsritningar samt tekniska rapporter. Arbetet sker i huvudsak digitalt med datorprogrammen AutoCAD, Civil 3D och Microsoft Office.

Kvalifikationer
 • Nyexaminerad inom byggkonstruktionsteknisk högskola/YH/gymnasium
 • Viss ritningsteknisk vana med AutoCAD
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av projektering inom mark- och anläggning
 • Yrkes- eller studie-erfarenhet inom spårväg/järnväg/anläggning
 • Kreativ ådra
Kvalitet och noggrannhet är viktiga aspekter, liksom samarbetsförmåga såväl som eget ansvar och självständighet. Förmågan att prestigelöst arbeta för den bästa lösningen värderas högt. Inom Banteknik samverkar projekteringen nära med produktionen, det är därför väldigt viktigt att vara bra på att ge och ta inspiration från olika intresseområden.

Vi ser stora fördelar med att våra medarbetare är olika och eftersträvar därför mångfald på vår arbetsplats. Vi erbjuder personlig utveckling, en stimulerande arbetsplats och gott kamratskap!

Intervjuer och urval sker löpande.

Göteborgs Spårvägar är en drogfri arbetsplats och drogtest tillämpas vid alla nyanställningar. Ett godkänt sådant är en förutsättning för att få en anställning.
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av webbaserad arbetspsykologisk urvalstestning, var därför extra uppmärksam på din e-post då det är där vi kontaktar dig.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
Ansökan
 • Ansök senast: 2019-11-29
 • Referensnummer: A912982
 • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk
Lön

Anställning
 • Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Kontakt

Kontaktperson
Peter Boberg
Enhetschef projektering
031-732 12 47

Facklig företrädare
Miroslav Lakobrija
Facklig företrädare Vision
031-732 10 12

Övrigt

Vi tar enbart emot digitala ansökningar via www.offentligajobb.se
Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal. www.goteborgssparvagar.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://goteborgssparvagar.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.