Gruppchef inom Trafikpersonal och service sökes av Göteborgs Spårvägar

Gruppchef inom Trafikpersonal och service sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvagnsresa i världsklass?

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Gruppchef inom Trafikpersonal och service är att hantera personal- och verksamhetsfrågor samt utföra ekonomiska kontroller och attester inom ramen för din delegering.

Som gruppchef ansvarar du för ca 65 spårvagnsförare och dina dagliga arbetsuppgifter består bland annat av medarbetar- och återkopplingssamtal, uppföljningar och återkoppling av de ärenden som berör dina spårvagnsförare inom såväl arbetsmiljö som säkerhet. Du förväntas aktivt befinna dig ute i verksamheten och möta din personal.
I tjänsten ingår att planera och hålla i arbetsplatsträffar, säkerställa måluppfyllnad och att arbeta för en bra arbetsmiljö där trafiksäkerheten är prioriterad.

En del utav uppdraget är att göra säkerhetsuppföljningar på spårvagnsförare. För att kunna göra detta krävs kunskap om yrket. Detta kan vi ge dig genom utbildning i hur man framför en spårvagn. För att kunna göra detta krävs godkänd hälsoundersökning enligt Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2019:113) och att du har ett körkort med lägst behörighet B.

Du kommer också att driva visst utvecklingsarbete och utföra uppdrag inom ramen för samordnade ansvarsområden. Rehabilitering och ett hälsofrämjande arbete är en viktig del av ditt ledarskap. Då uppdraget innebär många distanskontakter med personalen ställer tjänsten stora krav på ett kommunikativt och aktivt ledarskap. Uppdraget innebär också att säkerställa utveckling av medarbetarskap, ledarskap, kultur och processer.

Som gruppchef är du en del av ledningsgruppen inom trafikdriften och förväntas också vara en god kollega som tar ett gemensamt ansvar. Du bör alltid sträva efter att hitta lösningar som är bra för hela företaget.

Som person är du ansvarsfull, noggrann, strukturerad. Du klarar av balansen att jobba metodiskt och standardiserat samtidigt som du kan utöva ett situations anpassat ledarskap som sätter medarbetaren i fokus.

Arbetstiden är förlagd till dagtid med viss schemaläggning på kvällstid och helger.

Kvalifikationer
 • Gymnasial utbildning
 • Erfarenhet av arbetsledning med personalansvar
 • Mycket god administrativ förmåga, Office 365 och god IT-vana
 • Mycket goda kommunikativa kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift
 • Svenskt körkort med lägst behörighet B med avslutad prövotid
Meriterande
 • Relevant eftergymnasial- eller högskoleutbildning
 • Hastus Daily
 • Erfarenhet av arbetsledning från verksamhet inom kollektivtrafik
För anställning krävs godkänd hälsoundersökning med drogtest för säkerhetstjänst (TSFS 2019:113).

Vi använder oss av webbaserade arbetspsykologiska urvalstester i rekryteringsprocessen, var därför extra uppmärksam på din e-post då det är så vi kontaktar dig.

Provanställning tillämpas
Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
Ansökan
 • Ansök senast: 2020-12-04
 • Referensnummer: A988979
 • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk
Lön

Anställning
 • Antal annonserade arbetstillfällen: 2
 • Arbetstid: Schema
Kontakt

Kontaktperson
Daniel Gaffby
Avdelningschef Trafikpersonal och service
031-732 15 78

Facklig företrädare
Vladimir Prodanovic
Facklig företrädare Vision
031-732 1012

Övrigt

Vi tar bara emot digitala ansökningar via vårt rekryteringsverktyg och www.offentligajobb.se.
Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal. www.goteborgssparvagar.se
Mer info
Kontaktperson Daniel Gaffby
Telefon 031-732 15 78
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://goteborgssparvagar.se
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.