Arbetsmiljöingenjör

Arbetsmiljöingenjör

Brinner du för arbetsmiljöfrågor? Vill arbeta i en självständig roll inom business support där du får ett helhetsansvar för Göteborgs Hamns Arbetsmiljöfrågor? Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete där du arbetar med i första hand strategiska frågeställningar inom arbetsmiljö men även till viss del operativt. För rätt person erbjuds ett spännande jobb med stora möjligheter att påverka!

Inom Göteborgs Hamn kommer säkerheten först. Vi satsar hårt på ett proaktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete vilket blir ditt ansvar att driva för hela bolaget. Den operativa delen av arbetet ligger i vår Energihamn och i vår byggverksamhet.

Övergripande ansvarsområden:
  • Konsultera verksamheten och driva arbetsmiljöarbetet
  • Utifrån verksamhetens behov bedriva ett proaktivt arbetsmiljöarbete
  • Tolkning standardkrav enligt OHSAS 18001 för hela verksamheten
  • Stöd och vägledning i arbetsmiljöfrågor
  • Kontinuerligt förbättra och uppdatera dokumentationen inom arbetsmiljöområdet
  • Tillsammans med chefer och HR-funktionen driva projekt och kompetensfrågor inom området
  • Nyhets- och omvärldsbevakning inom området
  • Genomföra utredning och revisioner samt leverantörs- och myndighetskontakter
  • Utbilda nyanställda och övrig personal i bolagets systematiska arbetsmiljöarbete
Vi tror att du har relevant eftergymnasial utbildning samt goda kunskaper om lagar och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet. Du har mångårig arbetslivserfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete samt kunskaper kring riskbedömning inom byggverksamhet. Meriterande är om du har en bakgrund inom bygg/anläggning, processindustri eller hamn- och nautisk verksamhet samt om du har erfarenhet av att leda systematiskt arbetsmiljöarbete och/eller byggt upp ledningssystem.

Som person är du strukturerad, pedagogisk och engagerande med stort driv att arbeta med förbättringsarbete. Vidare är du kommunikativ och har god förmåga att samarbeta och samverkar. Du arbetar obehindrat med moderna IT-verktyg och talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jerrie AB. Välkommen att ansöka med CV och personligt brev på www.jerrie.se Då urval sker löpande ansök snarast dock senast x juni. Vid frågor kontakta Malin Persson 0735-124498 malin.persson@jerrie.se

Facklig representant för Unionen är Carl Jansson, tel. 031-368 75 16 och för SACO är Julia Christensson representant, hon nås på tel. 031-368 75 93.

Tjänsten är säkerhetsklassad. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 30 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn och anlöps dagligen av världshavens allra största fartyg. I närmare 400 år har vi varit logistiknavet i Sveriges internationella handel och är den självklara porten till världen för svensk import och export. I bolaget arbetar idag ca 130 personer och kontoret är placerat i Amerikaskjulet intill Stigbergstorget med utsikt över älven.