Kommunikationsansvarig till Egnahemsbolaget, Göteborg

Kommunikationsansvarig till Egnahemsbolaget, Göteborg

Som kommunikationsansvarig hos oss på Egnahemsbolaget hanterar du såväl vår interna kommunikation samt kommunikation med medborgare/grannar och media. Du arbetar proaktivt för att öka vår synlighet och tillgänglighet.

I våra bostadsprojekt ansvarar du för dialogarbete med grannar och omvärld. Där det är aktuellt är du också vår representant i olika kommunikationsråd tillsammans med externa parter. Din roll innehåller ett brett spann av arbetsuppgifter, såväl strategiska som operativa.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Driva ett strategiskt arbete för att öka omvärldens kännedom om oss genom pressmeddelanden, andra mediakontakter, events för B2B-kanaler, sociala medier osv.
  • Ansvara för vårt digitala kommunikationsverktyg MyNewsdesk
  • Framtagning av visst presentationsmaterial, t ex stödja medarbetare med argumentation till olika forum.
  • Delta i koncerngemensamma arbetsgrupper för kommunikatörer
  • Publicera relevant info på intranät, interna infoskärmar och vår hemsida
  • Ta fram content till sociala medier och vår hemsida
  • Vara bolagets presskontakt
Vi är en liten organisation, cirka 35 medarbetare varav sex på försäljningsavdelningen där du ingår, tillsammans med tre säljare, en säljsupport, en marknadsansvarig och en marknadskoordinator. Du kommer arbeta nära marknadsansvarig och marknadskoordinator. Vi är ett gott gäng med bra sammanhållning och stort engagemang. När det behövs försöker vi alla hjälpas åt. Det kan till exempel vara vid olika events. Vi behöver också kunna hjälpa varandra vid arbetstoppar.

Som du förstår behöver du gilla att arbeta brett med kommunikation såväl operativt som strategiskt. Du har relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation och har arbetat inom kommunikationsområdet i några år. Du har vana att driva kommunikationsuppdrag från start till mål och självklart är du en erfaren skribent som med lätthet kan målgruppsanpassa ditt budskap. Det är givetvis en stor fördel om du arbetat med kommunikation i bolag med starkt kundfokus och B2C, men också om du har erfarenhet av den kommunala/politiska världen.

Då vi har ett stort antal projekt där vi jobbar tillsammans som team är det självklart viktigt att du är kommunikativ, serviceinriktad och lyhörd mot dina kollegor och samarbetspartners och att du är självgående med en god inre kompass.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via jerrie.se. Har du frågor, kontakta gärna Helena Bruman, rekryteringskonsult tel. 0735-405262. Då vi arbetar med löpande urval och intervjuer ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt, men senast 31 mars.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Egnahemsbolaget har vi förmånen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. En av anledningarna är att vi tänker lite annorlunda när vi bygger bostäder. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter. Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett tryggare Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl uppgång som nedgång är också något som gör jobbet här extra meningsfullt. Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen - en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är en av landets största bostadskoncerner.