Försäljningschef till Egnahemsbolaget, Göteborg

Försäljningschef till Egnahemsbolaget, Göteborg

Det händer mycket hos oss på Egnahemsbolaget och vi kommer inom kort säljstarta flera nya spännande bostadsprojekt. I samband med att en person lämnar rollen som försäljningschef och går vidare internt rekryterar vi nu hennes ersättare. Rollen omfattar ett brett ansvarsområde som spänner över försäljning, marknadsföring och kommunikation, med ett extra fokus på försäljning. Egnahemsbolaget har en uttalad målsättning att utveckla sälj- och marknadsarbetet samt öka kännedomen om bolaget. Som försäljningschef har du ett formellt personalansvar för en avdelning med sju medarbetare som arbetar inom försäljning, marknad och kommunikation. Du förväntas leda, stödja och följa upp medarbetarnas arbete kontinuerligt. Avdelningen har som uppdrag att sälja bostäder och förse projektorganisationen med marknadsanalyser och marknadsunderlag, utöver detta ansvarar avdelningen även för kommunikation och marknad, både internt och externt. Du ingår också i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Placering är på kontoret i Hisings Backa, Göteborg.

Egnahemsbolagets utmaning är att skapa blandade upplåtelseformer (ägande- och bostadsrätter) i områden med ensidiga upplåtelseformer och att som bolag öka attraktiviteten i dessa områden. Att som bolag få igång försäljningen av lägenheter och småhus i aktuella områden, få igång intresset och öka attraktiviteten. Det kommer krävas uppfinningsrikedom i att hitta olika säljkanaler.

Rollens huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvara för styrning och ledning av avdelningen, ingå i ledningsgrupp och ha personalansvar för avdelningens sju medarbetare. Arbeta med mål, vision och strategier och planering av aktiviteter.
  • Ansvara för att utveckla, förbättra och effektivisera processer inom marknadsanalys, marknadsundersökning, sälj- och inredningsprocess samt prissättning.
  • Ansvara för bolagets kommunikationsstrategi och varumärkesarbete, marknadsföringskanaler, omvärldsbevakning och marknadsaktiviteter i nära samarbete med avdelningen.
  • Ansvara för budget, prognos och ekonomisk uppföljning.
Du har lämplig eftergymnasial utbildning och erfarenhet av försäljning. Affärsförståelse och tidigare formellt personalansvar är ett krav, samt att du har branschkännedom genom bygg- och fastighetserfarenhet. För att lyckas i rollen har du ett stort intresse av att utveckla verksamhet och skapa affärer, samt är en tydlig och förtroendeingivande ledare.

Det är väldigt familjärt på Egnahemsbolaget med 35 engagerade medarbetare. För att trivas i rollen bör du vara öppen och social som person, ha viljan att samarbeta, söka samarbete och vara öppen för dialog. En struktur behövs, tydlig och organiserad, och samtidigt ha en innovativ förmåga.

I denna rekrytering samarbetar Egnahemsbolaget med Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-40 52 62. Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast 3 maj.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 3 maj 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Egnahemsbolaget har vi förmånen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. En av anledningarna är att vi tänker lite annorlunda när vi bygger bostäder. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter. Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett tryggare Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl uppgång som nedgång är också något som gör jobbet här extra meningsfullt. Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen - en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är en av landets största bostadskoncerner.