Controller till Egnahemsbolaget, Göteborg

Controller till Egnahemsbolaget, Göteborg

Vi är en liten organisation, drygt 30 medarbetare, med korta beslutsvägar och högt i tak. Vi är ett gott gäng så vi vågar utlova bra sammanhållning och stort engagemang. Här får du snabbt ta eget ansvar med möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt kontor ligger i Hisings Backa, Göteborg.

Som controller på Egnahemsbolaget kommer du att ha en kombinerad roll där du dels arbetar som projektcontroller samtidigt som du arbetar på en mer övergripande nivå inom bolaget som ett stöd till ekonomichef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Projektcontroller-analyser och uppföljning av byggprojekt tillsammans med projektledare
  • Bolagscontroller-analyser och uppföljning på övergripande nivå inom bolaget
  • Säkerställa att vi följer lagstiftning och uppdaterar oss på förändringar inom redovisningsområdet
  • Delaktig i bolagets budget- och prognosarbete
  • Delaktig vid månadsbokslut, kvartalsbokslut och årsbokslut.
  • Delaktig vid upprättande av årsredovisning
  • Moms- och skattefrågor
  • Utveckla rutiner och processer gällande redovisning för projekt och på bolagsnivå
Känner du igen dig på beskrivningen nedan?

För att passa i rollen tror vi att du har högskola- eller universitetsexamen inom ekonomi. I grunden har du minst fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning och har arbetat inom projektinriktad verksamhet, med fördel inom bygg- och fastighetsbranschen där du följt upp projekt. Att vara en kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet och att kan ta på dig stora eller små uppgifter är något vi värdesätter. Du är engagerad, strukturerad, noggrann och har en analytisk förmåga.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Jerrie. Välkommen med CV och personligt brev via jerrie.se. För frågor, kontakta rekryteringskonsult Emma Sjösvärd 0723-085 300. Vi kommer att påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdag som är den 31 januari, men vänta inte med din ansökan.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 31 jan (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Egnahemsbolaget har vi förmånen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. En av anledningarna är att vi tänker lite annorlunda när vi bygger bostäder. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter. Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett tryggare Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl uppgång som nedgång är också något som gör jobbet här extra meningsfullt. Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen - en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är en av landets största fastighetsägare.