Bostadsrättsspecialist till Egnahemsbolaget, Göteborg

Bostadsrättsspecialist till Egnahemsbolaget, Göteborg

Vi är en liten organisation, drygt 30 medarbetare, med korta beslutsvägar och högt i tak. Vi är ett gott gäng så vi vågar utlova bra arbetskamrater och god stämning. Här får du snabbt ta eget ansvar med möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt kontor ligger i Hisings Backa, Göteborg.

Med anledning av att vi ska bygga betydlig mer framöver behöver vi nu rekrytera en bostadsrättsspecialist. Som bostadsrättsspecialist är det du som bildar Egnahemsbolagets bostadsrättsföreningar och ansvarar för dess ekonomi, förvaltning och administration, bildar interimsstyrelse och driver den under byggtiden fram till överlämnande till den nya styrelsen. Där tar arbetet med att utbilda den nya styrelsen och samarbeta med den tills den är självgående vid. Utöver detta hanterar du en hel del ekonomiska frågor och utvecklingsfrågor.

Vi driver våra projekt i interna projektgrupper, där du ingår under olika faser. Där har du ett nära samarbete med framförallt våra projektledare och säljare, men också externa konsulter och givetvis bostadsköparna. Du får vara med från början i alla BRF-projekt och tycka till om och utveckla och påverka alltifrån bostäder till områdena runt omkring. Arbetet medför visst kvällsarbete och resor inom Göteborg. B-körkort krävs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Upprätta kostnadskalkyler, ekonomiska planer och årsredovisningar
  • Driva interimsstyrelsen under byggnation fram till överlämnandet, samt förbereda och delta i stämmor
  • Utbilda och stötta den nytillsatta styrelsen och vara länken mellan den nybildade föreningen och Egnahemsbolaget
  • Upphandla och förhandla för finansiering av bostadsrättsföreningen.
  • Upphandla ekonomisk förvaltning och fastighetsförsäkring
  • Vara med på säljstarter och andra event och förklara vad det innebär att köpa och äga en bostadsrätt.
Känner du igen dig på beskrivningen nedan?

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att arbeta med bostadsrättsekonomi, helst i nyproduktion, och alla de juridiska aspekter som hör till. Vi tror att du har ekonomisk högskoleutbildning eller likvärdigt.

Det viktigaste av allt i det här jobbet är att du kan ta människor. Du behöver gilla att arbeta med det pedagogiska uppdraget att utbilda nya bostadsrättsföreningar. Mycket av arbete sker i samråd med dina kollegor och vi jobbar i tighta projektgrupper så det är viktigt att du gillar lagarbete.

Du har mycket kontakt med våra bostadsköpare efter tillträdena. Våra köpare kommer ofta från hyresrätt och det här är den första bostad de köper. Du behöver därför vara pedagogisk och ha tålamod. Dessutom behöver du vara strukturerad och noggrann, proaktiv och självständig, samt duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av andra kulturer än den svenska är meriterande.

Nu är det bara att söka

I denna rekrytering samarbetar vi med Jerrie. Välkommen med CV och personligt brev via jerrie.se. För frågor, kontakta rekryteringskonsult Emma Sjösvärd, 0723-085 300. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 31 januari.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 31 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Egnahemsbolaget har vi förmånen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. En av anledningarna är att vi tänker lite annorlunda när vi bygger bostäder. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter. Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett tryggare Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl uppgång som nedgång är också något som gör jobbet här extra meningsfullt. Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen - en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är en av landets största fastighetsägare.