Vägtrafikledare sökes till Göteborgs Spårvägar

Vägtrafikledare sökes till Göteborgs Spårvägar

Du kommer att ha din grundanställning på Göteborgs Spårvägar med arbetsplats på Trafik Göteborg med placering i Göteborg. Trafik Göteborg är en samverkansorganisation mellan Trafikverket, Göteborgs Stads Trafikkontor och Västtrafik. Målet med verksamheten är att förenkla resenärens och transportörens vardag i Göteborgsregionen. Detta sker genom att hantera och kommunicera störningar i trafiksystemet. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga och att trafikinformationen är aktuell och finns tillgänglig för våra kunder. Som vägtrafikledare övervakar du trafikläget i västra Sverige. Detta inkluderar det statliga vägnätet och utpekade kommunala vägar. Du levererar kontinuerligt trafikinformation via tekniska system i våra olika kanaler samt övervakar och styr trafiken i tunnlar och broar, s.k. komplexa anläggningar. Vidare analyserar och prognostiserar du aktuella trafikpåverkande händelser så som väder, evenemang och trafikpåverkande arbeten. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat: - Leverera trafikinformation till samhället, trafikanter, näringslivstransporter, media, polis, SOS med flera via tekniska informationssystem och telefonkontakt om framkomligheten på vägarna. - Övervaka och trafikstyra komplexa anläggningar. - Störningshantering vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken för att bibehålla största möjliga framkomlighet i vägsystemet genom att dirigera och förmedla uppdrag till Vägassistans. - Avropa akut underhåll genom våra entreprenörer. - Stödja interna operativa ledningsfunktioner vid större trafikpåverkande händelser genom informationshantering och insamlande av beslutsunderlag. Arbetet innebär skiftarbete dygnet runt, alla dagar året runt. Du kommer att genomgå en utbildning/praktik internt. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer
Krav: * Gymnasieexamen inom kommunikation, logistik eller samhällsvetenskap, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. * Körkort med B-behörighet. * God vana av att arbeta med IT-system som primärt arbetsredskap. * God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i tal på engelska. * Erfarenhet av att arbeta i team. Meriterande: * Arbetslivserfarenhet från trafikinformation eller trafikledning. * Erfarenhet av liknande arbetsplats med skiftarbete t.ex. SOS, Polisen, flyg- eller driftledning. * God kännedom om aktuellt geografiskt område; Göteborg, Halland, Västra Götaland och Värmland. * Erfarenhet av radio- och eller telefonkommunikation. * Intresse av trafikfrågor och erfarenhet av att läsa kartor. Personliga kvalifikationer: * Kommunikativ, serviceinriktad och har god social förmåga. * God simultanförmåga. Som vägtrafikledare hanterar du flera arbetsuppgifter samtidigt och det är därför viktigt att du kan hantera stressiga situationer och prioritera självständigt. * Förmåga att kunna se helheten, samtidigt som du är analytisk och har god problemlösningsförmåga. * Tänker och agerar snabbt och proaktivt. * Strukturerad. Tjänsten är skyddsklassad och vi genomför registerkontroll. Göteborgs Spårvägar använder sig utav webbaserade urvalstester i rekryteringen. Var därför extra observant på din e-post då det är så vi kontaktar dig. Intervjuer sker löpande.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlotte Thelin Hall
Telefon 031-732 14 59
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.