Rekryteringssamordnare (vikariat) sökes till Göteborgs Spårvägar

Rekryteringssamordnare (vikariat) sökes till Göteborgs Spårvägar

Som rekryteringssamordnare hos Göteborgs Spårvägar är du med och bidrar till att sätta Göteborg i rörelse genom att rekrytera stabila, serviceinriktade och trafiksäkra förare till våra spårvagnar. Göteborgs Spårvägar anställer och intern-utbildar årligen ca 60 70 förare och arbetet med att rekrytera dessa pågår löpande under året. Du arbetar självständigt, men har en löpande dialog med gruppchefer och avdelningschef angående sökande till spårvagnsförare. För att trivas hos oss bör du vara bekväm i att ta eget ansvar och att arbeta med varierande uppgifter på olika svårighetsnivåer. Det fodras att du kan driva egna projekt och ha en bra ordning och struktur. Du är lyhörd och kommunikativ med ett professionellt och serviceinriktat förhållningssätt och har en god förmåga att skapa bra relationer i din omgivning. Huvudsakliga arbetsuppgifter: * Bedöma och göra urval bland ansökningar * Hålla informationsträffar för sökande till spårvagnsföraryrket * Intervjua kandidater och ta referenser * Planera, kommunicera och följa upp resultat med externa aktörer involverade i rekryteringsprocessen såsom företagsläkare * Tillsammans med rekryterande chef på trafikdriften besluta om anställning * Administrativa arbetsuppgifter kopplade till rekryteringsarbete * Ta fram statistik, rapporter och göra utvärderingar/presentationer * Samordna och delta i rekryteringsevent/employer-branding arbete

Kvalifikationer
* Gymnasium eller motsvarande * Arbetserfarenhet inom rekrytering alternativt P-program eller motsvarande yrkesutbildning * Mycket bra kunskaper i svenska med god förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift, med god förmåga avses att på ett korrekt och representativt sätt kommunicera med sökande och externa aktörer både via telefon och e-post. * Goda kunskaper i Office program/IT Meriterande: * Visma Recruit * Erfarenhet av testanvändning i rekryterings och urvalssyfte * Rekrytering inom offentlig verksamhet Personliga egenskaper Flexibel, stresstålig och mål- och resultatinriktad. Du har lätt för att samarbeta, har god social kompetens och förmåga att skapa goda relationer. Du är positiv, självgående och har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift. Du har struktur och ordning i ditt arbete och förstår hur man följer processer. Du känner ett engagemang för att ständigt förbättra och utveckla rekryteringsarbetet. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Göteborgs Spårvägar använder sig av webbaserade urvalstester i rekryteringsprocessen, var därför extra observant på din e-post.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Sara Olsson
Telefon 031-732 11 11
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.