Pedagogisk miljökommunikatör till Renova

Pedagogisk miljökommunikatör till Renova

Nu söker vi en miljökommunikatör till Renovas Miljöakademi. Tillsammans med en kollega kommer du att driva och utveckla Renovas Miljöakademi som består av Miljöskolan Avfall och utbildnings- och besöksverksamhet. Tjänsten är ett vikariat och beräknas pågå under minst 1 år.

Renova Miljöcenter (våra utbildningslokaler) ligger ute på Sävenäs Avfallskraftvärmeverk, där även tjänsten är placerad. Våra målgrupper är kommuner och företag som vill lära sig mer om miljö och återvinning eller erhålla Miljödiplomering. Verksamheten består idag till största del av Miljöskola Avfall vilket är ett uppdrag från Renovas ägarkommuner om att sprida kunskap kring miljö, främst för elever inom gymnasieskolan. Utöver detta säljer vi standardiserade och skräddarsydda utbildningspaket inom miljöhantering, miljödiplomering och Farligt avfall.

Som miljökommunikatör på Renova ansvarar du för utveckling, planering och genomförande av Renovas miljöutbildningar. Du marknadsför, utvecklar och genomför utbildningar till externa kunder samt leder eller medverkar i externa och interna besök och arrangemang, som t ex studiebesök, seminarier, utställningar, kundträffar och andra event. I rollen ingår även att ansvara för besöksverksamhetens utställning, film, lokal och övrig verksamhet i Renovas Miljöcenter. Du ansvarar också för administration och framtagning av statistik.

En stor del av arbetet går ut på att svara på miljö- och avfallsfrågor från intressenter, skolor, allmänhet mfl. Allt detta gör du i nära och gott samarbete med vår andra miljökommunikatör.

Kvalifikationer
* Eftergymnasial utbildning, gärna inom pedagogik, kommunikation och/eller miljö
* Erfarenhet av att leda seminarier, studiebesök eller liknande för små och stora grupper
* Stort intresse för miljöfrågor och kunskap inom miljöområdet
* B-körkort
* Kunskaper inom miljölagstiftning är meriterande
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande
* Erfarenhet av kundrelationer är meriterande

Dina egenskaper:
Vi söker dig som är kommunikativ, utstråla pedagogisk lust och energi samt ha mycket god social kompetens. Eftersom arbetet även innehåller viss planering och administration, så är det bra om du också har en förmåga att självständigt strukturera och planera din dag. Det är extra viktigt att du har ett intresse för och tycker att det är roligt att möta många olika sorters människor, i olika åldrar och med olika bakgrund. Du känner ett stort engagemang i miljöfrågor och vill vara med och driva och utveckla Renovas utbildningsverksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som anställd på Renova är du inte bara en uppskattad medarbetare utan även en uppskattad samhällsmedarbetare då vi verkar för ett hållbart samhälle! Som anställd på Renova får du ta del av våra förmåner. Ett urval av dessa är: utbildning, karriärplanering och karriärutveckling; trevliga kollegor och trivselaktiviteter; subventionerad lunch; friskvårdsbidrag; gruppträning med instruktör på din arbetsplats samt ett välutrustat gym.

Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Till dig som är försäljare eller bemannings- och rekryteringsföretag: Renova har upphandlade avtal via Göteborgs Stad. Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Kontaktperson Mimmi Lagergren
Telefon 031-618925
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 29 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi sätter värde på allt - för en hållbar morgondag! Som Västsveriges ledande aktör inom avfall och återvinning har vi en viktig roll att fylla. Vi bidrar till kretsloppet genom att återvinna avfall till energi och nya råvaror. Genom att aktivt satsa på forskning och utveckling tar vi också ansvar för framtiden. Allt vi gör på Renova bidrar till ett mer hållbart samhälle. Vårt uppdrag är att skapa affärsmässig samhällsnytta genom att ta ett långsiktigt ansvar för miljöriktig och kostnadseffektiv avfallshantering och återvinning. Vi är totalt ca 780 medarbetare inom koncernen och omsätter 1 180 miljoner kronor. Vi är certifierade enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) och OHSAS 18001 (arbetsmiljö). För mer information besök: www.renova.se Helhetsperspektiv, Engagemang, Tillsammans och Ansvar sammanfattar vårt förhållningssätt!