Ingenjör el/mekatronik sökes av Göteborgs Spårvägar

Ingenjör el/mekatronik sökes av Göteborgs Spårvägar

Avdelningen Teknik & Utveckling inom Göteborgs Spårvägar har hand om övergripande underhållsplanering, tekniska ombyggnadsprojekt och innehar detaljerad sakkunskap om de tekniska delsystemen på fordonen. Avdelningen ansvarar även för den tekniska dokumentationen innefattande bl.a. underhållsprogram, elektriska- och mekaniska ritningsunderlag och tekniska instruktioner. Teknik & utvecklingsavdelningen inom Göteborgs Spårvägar söker dig som har några års erfarenhet som ingenjör och kanske har arbetat som utvecklingsingenjör, systemkonstruktör eller provare inom elektroniska och mekaniska system. Vi ser att du har erfarenhet från transportbranschen t.ex. tåg, lastbil eller flyg, och kan tillföra nya metoder och synsätt till verksamheten. Som person har du stort engagemang och förmåga att såväl självständigt, som tillsammans med andra, planera och driva eget arbete och projekt. Du är kommunikativ, utåtriktad och prestigelös samt har en god analytisk förmåga och arbetar kvalitetsmedvetet. Vidare har du ett teknikintresse, förmåga att arbeta med säkerhetskritiska system samt alltid ha trafiksäkerhetsfokus i arbetet. Du kommer att arbeta med underhållsoptimering och utvecklingen av våra olika spårvagnar, i tjänsten ingår att vara projektledare för både större och mindre uppdrag, från hantering av enskilda komponenter till mer omfattande ombyggnadsprojekt. Vi kommer lägga särskild fokus på din personliga lämplighet när det gäller samarbetsförmåga och att kunna leda projekt med många intressenter. Huvudsakliga arbetsuppgifter * Arbeta med att vagnars underhållsmässighet löpande upprätthålls * Driva självständigt projekt, där ni ansvara för planering, koordinering samt ekonomi. Detta innebär även att ha direkt kontakt med leverantörer och tillverkare, både inom Sverige samt i Europa. * Framtagning av ritningar, scheman och teknisk underhållsdokumentation * Att delta och i vissa fall leda omkonstruktionsprojekt på spårvagnarna * Att medverka vid tekniska utredningar och fungera som sakkunnig * Att skriva tekniska rapporter vid undersökningar samt som underlag till strategiska beslut, samt även skriva instruktioner för underhåll samt vagnssystem till verksamhetens underhållsarbete av fordonen. * Att utföra kvalitetskontroller * Framtagande av tekniskt underlag till upphandlingar och inköp av reservdelar

Kvalifikationer
* Högskoleingenjör inom el/mek eller kan genom tidigare arbetet påvisa tillförskansat sig likartad erfarenhet inom området * Erfarenhet av spårgående fordon eller andra tunga transportfordon * Erfarenhet av underhållsplanering och optimering * Goda IT-kunskaper i Microsoft Office paketet * Svenska är ett krav i tjänsten, samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift. * Erfarenhet av CAD, att läsa ritningar och el scheman. * Projektledarerfarenhet * B-körkort Det är meriterande om du har: * Erfarenhet av att arbete efter standarder såsom CEN EN-reglemente, tekniska regelverk samt utföra riskbedömningar * Erfarenhet av upphandlingsförfarande av komponenter eller system. * Erfarenhet av programmering styrsystem t.ex. PLC eller liknande För anställning krävs medicinskt godkännande för TS-FS 2013:50 säkerhetstjänst samt godkänd drogtest.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Krste Cvetkovski
Telefon 031-732 14 47
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.