Projektsponsor till Swedavia

Projektsponsor till Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är en aktiv investerare då omvärlden och vår egen verksamhet ständigt förändras. Vi genomför om- och nybyggnation i byggnader och infrastruktur på våra flygplatser. Investeringar hanteras i ett flertal affärsområden i Swedavias totala investeringsportfölj som styrs och leds av en gemensam portföljledning. För att kunna hantera den ökade investeringsvolymen har Swedavia etablerat en beställarorganisation inom portföljledningen. Centralt för den grupperingen är att agera beställare av investeringar inom Swedavias investeringsportföljer, huvudsakligen för Landvetter flygplats men vid behov även de andra portföljerna. En stor del av dessa projekt är byggprojekt där vi driver processen från idé till färdig produkt genom alla faser av byggprocessen, men i ansvaret ligger även att hantera övriga investeringar inom flygplatsteknisk infrastruktur.

Beställarfunktionen har till sin hjälp genomföranderesurser inom olika delar av Swedavias organisation. Tillsammans ska grupperingarna stärka Swedavias förmåga att leverera investeringsplaner på tid, kostnad och enligt definierad omfattning. För närvarande söker vi en person med placering i Göteborg Landvetter flygplats för att arbeta med pågående och kommande projekt. Att resa är en del av vår vardag och ingår till viss del även i detta uppdrag.

Dina arbetsuppgifter

Som sponsor för projekt eller program agerar du i beställarrollen och är därmed ytterst ansvarig för lönsamheten i enskilda eller grupper av investeringar. Du ansvar för planering, ledning och styrning av projekt mot uppställda och beslutade mål, och du arbetar med dess affärsmöjligheter, risker och resultat. Rollen hanterar kundrelationer och utgör projektets beställare genom samtliga faser av Swedavias projektmodell från idé till stängning och ansvarar även för den strategiska samordningen med andra initiativ på respektive flygplats samt mellan flygplatser i förekommande fall. Uppföljning och rapportering av dina initiativ och projekt är en naturlig del av verksamheten.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av olika ledande roller i byggbranschen och/eller i arbetet med flygplatsrelaterad infrastruktur. Du har arbetat med affärsutveckling, fastighetsutveckling eller varit ansvarig projektchef, projektledare eller liknande och känner dig bekväm med branschens olika roller och ansvarsfördelning. Vidare har du flerårig erfarenhet av ledarrollen från positioner antingen med eller utan direktrapporterande. Vi värdesätter din affärsmässighet och projektkunskap liksom kunskaper om ledning och styrning i olika entreprenad- och projektformer.

Du är en engagerad och pålitlig person som har mycket god samarbetsförmåga och har troligen utbildningsbakgrund som civilingenjör, civilekonom eller motsvarande. På Swedavia menar vi att ledarskapet är en viktig framgångsfaktor. Att leda innebär hos oss att föregå med gott exempel, att sätta kunden och affären i fokus, och att visa ett mod att bli bättre. Vidare är det väldigt viktigt för oss att vara tydliga i vår kommunikation vilket för med sig en förväntan av att vara tillgänglig och utåtriktad i sin roll.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på flygplats eller annan verksamhet med tung infrastruktur. Vidare är det värdefullt med erfarenheter från organisationer med komplexa tvärfunktionella gränsytor, Swedavias intressentkarta är mångfacetterad med både interna och externa intressenter som med olika roller och ansvar hjälper till att nå våra mål.

Vi erbjuder

Våra anställda är alltid vår största tillgång och vi kan erbjuda ett mycket utvecklande och spännande jobb i en fas där du kommer få en betydande roll i hur vi arbetar med beställningar i bolaget. Din påverkansgrad är hög och medför också ett stort ansvar för den slutliga leveransen.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/om-swedavia/ledigajobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 29 februari 2020. Intervjuer kommer att ske löpande.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.