Miljöspecialist Göteborg Landvetter Airport - vikariat

Miljöspecialist Göteborg Landvetter Airport - vikariat

Vill du vara med och bidra i den pågående omställningen till ett hållbart flygresande? Till Göteborg Landvetter Airport söker vi dig som aktivt kan medverka till att fortsätta driva vårt miljöarbete framåt.

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är en flygplatskoncern som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Nu söker vi en miljöspecialist (vikariat) till Göteborg Landvetter Airport, som vill vara med och bidra till ett framgångsrikt miljöarbete inom flygplatsen.

Dina arbetsuppgifter

Som Miljöspecialist är ditt uppdrag att agera sakkunnig inom ett brett spektrum av miljöfrågor. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor i en organisation som är processorienterad. Det innebär att Miljöavdelningen arbetar integrerat i de olika verksamhetsprocesserna, vilket ger en stimulerande arbetsmiljö där vi samverkar med kollegor från olika enheter, avdelningar och kompetensområden.

Inom vårt miljöarbete fokuserar vi på att minimera omgivningspåverkan från flygplatsen. Din roll blir att arbeta brett med såväl dag- och spillvatten, luftkvalitet, kemikaliehantering, avfall och ledningssystem.

Ditt arbete kommer att vara knutet till Landvetter, där du kommer att arbeta med uppföljning, rapportering och kravställning. Du kommer också att bidra vid framtagning av underlag för underrättelser och anmälningsärenden. Utöver arbetet på Landvetter kommer du att vara delaktig i några av Swedavias gemensamma arbetsgrupper för olika fokusområden. Där samverkar du med flera av de 20-tal andra miljöspecialister som arbetar inom Swedavia, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Tjänsten är ett vikariat och du ersätter en av våra miljöspecialister som ska vara föräldraledig.

Din profil

Vi söker dig med naturvetenskaplig eller teknisk utbildning eller som har fått likvärdiga färdigheter genom yrkeslivet. Du är väl insatt i miljölagstiftningen samt har kunskap om miljöarbete vid tillståndspliktig miljöfarlig verksamhet.

Det är meriterande om du har arbetat med miljöledningssystem enligt ISO 14001 samt om du har arbetat i en tillståndspliktig verksamhet med anmälningsärenden enligt miljöprövningsförordningen.

Du är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att planera din egen arbetstid. Du är van vid och trivs med att arbeta med och driva flera frågor samtidigt. Du har även goda språkkunskaper i svenska och engelska med förmågan att uttrycka dig väl både i tal som i skrift. Som person trivs du både med att arbeta självständigt och i nära samarbete med andra.

Tidvis kan det vara högt tempo och kort framförhållning när beslutsunderlag och faktasammanställningar ska produceras. Den ena dagen är sällan denna andra lik och arbetet bjuder på stor variation.

Vi erbjuder

Swedavia arbetar i en ständigt föränderlig omvärld där vi kan vara med och visa vägen till ett hållbarare samhälle. Swedavia är ett både miljö- och energicertifierat företag enligt ISO 14001 och 50 001.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är ett vikariat på 100% till och med 31 december 2020, med placeringsort Göteborg Landvetter Airport. Tillträde snarast.

Välkommen med din ansökan 29 oktober 2019
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 6 nov 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.