Logistikkoordinator till Göteborg Landvetter Airport

Logistikkoordinator till Göteborg Landvetter Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Gruppen Bygg & Logistik har ett underhållsansvar för en stor del av flygplatsens byggnader.

Gruppen hanterar också Göteborg Landvetters Centralförråd där vi hanterar och förvarar material till såväl interna som externa kunder. Vi söker nu en Logistikkoordinator som är driven och har intresse för att analysera och utveckla logistikflöden för den interna logistiken på Swedavia, och som vill vara med och lyfta centralförrådet till nästa nivå.

I gruppen arbetar i dagsläget sex drifttekniker samt två logistiktekniker. Då vi är mitt i en omorganisation så kommer vi att ställa höga krav på eget ansvar och en vilja att tillsammans med närmaste ledare utveckla tjänsten i den riktning som passar verksamheten.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Logistikkoordinator är att aktivt arbeta med de interna logistikflöden som finns inom gruppen men även inom flygplatsen som stort. Du kommer bland annat att arbeta med administration av inköp och lagerhantering i affärssystemet IFS, godsmottagning samt intern distribution av material och utrustning samt expediering av kunder. Du har även hand om fakturering till interna och externa kunder i samband med distribution av material och utrustning, och förväntas verka för att optimera flöden av internt material. Då flygplatsen befinner sig i en utvecklingsfas vill vi även att du har hand om inventering och optimering av förrådverksamhet, och säkerställer att rätt material och utrustning finns för att förse interna och externa kunders behov. Tjänsten innebär även ett samordningsansvar för flygplatsens beställningar av drivmedel och att du är kemikalieadministratör för Swedavias inköpta kemikalier.

Din profil

Som person är du strukturerad, noggrann och väl medveten om mål- och kvalitetsstandard. Du har engagemang, är lösningsorienterad, tar egna initiativ och slutför alltid dina arbetsuppgifter. Du kommunicerar på ett tydligt och engagerat sätt samt kontrollerar att budskap når fram. Vidare ser vi att du är lyhörd i din relation till andra. Du trivs med samarbete och söker kontakt med kollegor och kunder.

Du som söker tjänsten har dokumenterad examen från eftergymnasial utbildning inom området Logistik, alternativt minst 3-års arbetslivserfarenhet ur logistikbranschen som Logistiker, Logistiktekniker, inköpskoordinator eller liknande.

Vidare vill vi att du har god datorvana och kan arbeta obehindrat mellan olika affärssystem. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i affärssystemet IFS, samt har kunskap inom lageroptimering. B-körkort är ett krav, och vi ser gärna att du har truck-kort. Meriterande om du tidigare har arbetat med extern fakturering.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning och säkerhetsintervju innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Arbetstid är dagtid måndag-fredag. Placering är Göteborg Landvetter Airport.

Välkommen med din ansökan senast den 20 oktober 2019, men gärna tidigare då vi arbetar med löpande urval.

OBS! Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Använd knappen nedan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.