Produktingenjör till Göteborg Energi

Produktingenjör till Göteborg Energi

Nu söker vi en Produktingenjör till Göteborg Energi. Har du några års arbetslivserfarenhet med en teknisk högskoleexamen och vill starta det nya året med en ny utmaning? Då kan detta vara något för dig! I denna roll kommer du att ha två huvudsakliga arbetsuppgifter. De utgörs dels av att hålla dig a 'jour med den planerade stadsutvecklingen och dels av att utföra lönsamhetsberäkningar, projektägarskap för fjärrvärme-, fjärrkyla- och gasnätsprojekt. Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag på 6 månader via Poolia, med goda chanser till förlängning eller överrekrytering på sikt.

Välkommen med din ansökan.

Om tjänsten

Företagsförsäljning är en avdelning inom verksamhetsområde Marknad och Försäljning. Avdelningen servar företagskunder med affärsförslag kring och försäljning av alla Göteborg Energis produkter och tjänster. Vi har ett starkt fokus på att möta våra kunders behov för att förenkla deras vardag. Enheten Affärsstöd stöttar försäljningsenheterna med teknisk kompetens för produkterna Fjärrvärme, Fjärrkyla, Gasnät, Energitjänster, Elbilsladdning samt Solceller. Enheten Affärsstöd stöttar även försäljningsenheterna i juridiska frågor i samband med avtalstecknande samt koordinerar, driver och utvecklar offert- och avtalsmallar.

Du är den på företaget som ska ha bäst koll på vad som planeras att byggas i staden. Det innebär att du kommer att ha en central roll vad gäller stadsutvecklingen inom företaget. Du håller dig a 'jour genom att följa stadsplaneärenden som kommer från Stadsbyggnadskontoret, information från kunderna, tidningsartiklar etc. Den sammanställda informationen används exempelvis sedan till att bedöma investeringsbudget, framtida intäkter, som underlag för att planera utbyggnation av framtida distribution- och produktionsanläggningar mm. Det innebär att du ska kunna helheten om dina produkter och ansvara för att affären grundas på en korrekt lönsamhetskalkyl och se till att efterkalkyl genomförs.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Affärsskedet
 • att samarbeta med aktuell kundansvarig om affärsupplägg och kundkontakter
 • att samordna en sammansatt affär utifrån de produkter som ingår i affären
 • att bistå med teknisk och ekonomisk säljsupport/kundrådgivning vid försäljning inom specialistområdet
 • att av kund/konsult lämnade uppgifter kunna göra energianalyser samt rimlighetsbedömningar
 • att inneha kunskap olika uppvärmningsalternativ för att kunna för en dialog med kund eller kundens konsult med olika systemperspektiv
 • att hålla sig a 'jour med Boverkets nybyggnadskrav och motsvarande branschorganisationer samt ha kunskap inom de olika energiklassificeringarna såsom BREEAM, Leed och Bra Miljöbyggnad
Investerings/leveransskedet
 • att ta fram investeringsbeslut
 • att ta fram uppdragsbeskrivning för genomförande som är baserat på kundöverenskommelsen
 • att överföra upplägg och affärsvillkor till genomförandeorganisationen
 • att bevaka budget mot prognos för respektive uppdrag eller projekt
 • att utreda och rapportera avvikelser
 • att avsluta och följa upp affären på kostnader och intäkter samt sammanställa dessa inkl. erfarenhetsåterföring
Vem är du?

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:
 • teknisk högskoleexamen med fördel mot energiteknisk inriktning, 180 HP, gärna med påbyggnadsutbildning i ekonomi
 • 3-4 års relevant yrkeserfarenhet inom området energiteknik
Som person är du utåtriktad, tillmötesgående och serviceminded. Du har utpräglade ledaregenskaper och arbetar strukturerad och självständigt. Du motiveras av att driva processer framåt och bidrar till goda samarbeten.

Om verksamheten

Som konsult får du möjligheten att utveckla din kompetens och utöka ditt kontaktnätverk. Vid din sida har du en konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på ditt uppdrag. Vi vill att du ska trivas som konsult på Poolia och självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Friskvårdbidrag och benefitpaket är självklara förmåner!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (7 dagar kvar)