IT-arkitekt till Göteborg Energi

IT-arkitekt till Göteborg Energi

Det händer mycket spännande inom energibranschen och på Göteborg Energi som nu söker en IT-arkitekt som vill vara med och utforma bolagets framtida IT-tjänster och lösningar!

Din framtida utmaning
I rollen som IT-arkitekt kommer du att vara med och utveckla såväl befintliga som nya IT-tjänster. Det handlar om att vara med i arbetet med nyutveckling, nya tjänster och funktioner samt att säkra långsiktigt hållbara och användarvänliga IT-lösningar.

Du kommer att bereda och designa lösningar för de IT-relaterade affärs- och funktionalitetsbehov koncernen har. Dessa lösningar är ofta en sammansättning av olika system, informationsflöden och integrationer i syfte att underlätta verksamhetens arbetsprocesser. Arbetet innebär att utreda varierande produkter, teknologier, tjänster mot uppställda behov och krav.

Ytterligare arbetsuppgifter:
  • driva och ansvara för arkitekturfrågor i projekt- och förvaltningsarbete
  • medverka i förberedande arbete i samband med anskaffning eller upphandling av nya IT-lösningar
  • medverka vid framtagande av nya lösningar genom exempelvis POC ar och piloter
  • utveckla och ansvara för underhåll av övergripande dokumentation av systemportföljen, data och dataflöden.
  • ta fram beslutsunderlag till IT-beslutsråd och koncernledning rörande IT-förändringar
  • omvärldsbevaka IT-trender, nya tekniker och arkitektur samt hålla sig uppdaterad i branschspecifika händelser, nya lagkrav och andra faktorer som kan komma att ha påverkan på företagets olika IT-lösningar
Du ingår i ett arkitektteam på 4-5 personer som arbetar nära IT-strateg med fokus på både kort - och långsiktiga frågeställningar, metodutveckling och kvalitetssäkring. Arkitektteamet är en del av en enhet som ansvarar för funktionerna IT-arkitektur, projektledning och krav- och testcenter.

Våra frågor till dig?
Har du arbetat som IT-arkitekt, hanterat kravarbete och integrationsarbete och gärna erfarenhet av IT-strategiarbete och EA? Har du mer än fem års arbetslivserfarenhet inom IT-området? Möjligtvis har du också högskoleutbildning med IT-inriktning eller likvärdig erfarenhet? Kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska och känner dig bekväm med att hålla presentationer och att leda workshops? Då har du den bakgrund som vi värdesätter högt för just denna tjänst.

För att bli framgångsrik i rollen är du en problemlösare som ser till helhetslösningen och har stor analytisk förmåga. Du är positiv, social och förmedlar tekniska lösningar på ett lättbegripligt sätt. Som person är du drivande med förmåga att bibehålla objektivitet och ta eget ansvar.

Verkar detta intressant?
Välkommen att ansöka via jerrie.se, dock senast 6:e oktober. Vi hanterar ansökningar löpande under ansökningstiden så ansök gärna redan idag, rollen kan komma att tillsättas under processen. Nyfiken på att veta mer? Vänligen kontakta Maria Nilzon, Jerrie 0763-935340, maria.nilzon@jerrie.se
På Göteborg Energi kan du räkna med en arbetsplats som är både trygg och utvecklande!
Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter

Akademikerföreningen Maria Andersson Iseppi, ordförande tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande tfn: 031-626100

Om Göteborg Energi
Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (6 dagar kvar)