Automationstekniker (instrumenttekniker)

Automationstekniker (instrumenttekniker)

Vill du vara med och göra nytta varje dag för göteborgarna?

Vi försörjer Göteborg med energi - dygnet runt, hela året. För bekymmersfria leveranser behöver vi förstärka med automationstekniker.

Du kommer att ha en viktig roll för att säkerställa att styr- och reglerutrustningen på våra anläggningar är i gott skick. Som automationstekniker jobbar du självständigt inom ditt kompetensområde med felsökning på vår utrustning när vi behöver avhjälpa fel. För detta behöver du vara analytisk och driven i din yrkesroll. Tillsammans med våra automationsingenjörer optimerar du reglersystemen. I arbetsuppgifterna ingår även att kalibrera och injustera mätgivare för tryck, temperatur, nivå, flöde m m. Du planerar, bereder, driver och dokumenterar underhållsuppdrag. När jobbet är klart följer du upp så att insatser lett till avsett resultat. Du kommer även att medverka i investerings-/ombyggnadsprojekt och bidra med din yrkeskunskap. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten vilket innebär att du står till förfogande för driftpersonalen utanför ordinarie arbetstid. Vi har beredskap ungefär var 5-6 vecka. Arbetet innebär båda att du jobbar självständigt men ofta jobbar du tillsammans med andra. Därför är det viktigt att du kan samarbeta och trivs med att lösa uppgifter tillsammans med andra.

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter gärna från process- eller kraftindustrin. Har du erfarenhet av att arbeta i EX-klassad miljö är det meriterande. Likaså värdesätter vi om du har tidigare arbetat med processutrustning och panndrift. Har du erfarenhet av arbete i industriella kalibrerings- och FU-system är meriterande. Du har gått elprogrammet på gymnasiet med inriktning automation, eller har annan utbildning som bedöms likvärdig. Våra anläggningar är geografiskt spridda över göteborgsområdet och därför behöver du ha B-körkort.

Du kommer att tillhöra enheten Automation & Instrument inom underhållsavdelningen. Vi svarar för allt underhåll när det gäller instrument och automation på produktionsanläggningarna för värme, kyla, el och gas samt pumpstationer i fjärrvärmenätet. Vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll, driva eller delta i projekt/underhållsuppdrag inom automationsområdet på produktionsanläggningar och pumpstationer. Vår uppgift är också att vidmakthålla och utveckla de hjälpsystem/delprocesser som tjänsten omfattar exempelvis, dokumentation, materialförsörjning, FU-ronder, kalibreringsprogram mm. Detta för att uppnå rätt driftsäkerhet och personsäkerhet.

Vi erbjuder ett varierande arbete där du fyller en viktig funktion för en trygg och säker energiförsörjning. Du får stort eget ansvar och möjlighet att själv planera ditt arbete inom ramen för uppdraget.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Intresserad? Välkommen med din ansökan! Urval kommer att se löpande så vi ser gärna att du söker så snart som möjligt.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2018-09-30

Kontaktpersoner
Henrik Svensson, enhetschef
tfn: 031-627388

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.goteborgenergi.se
Sista ansökningsdag 30 sept (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber, jobbar vi också för ett större mål; ett hållbart Göteborg.