Servicetekniker till Furuno Sverige

Servicetekniker till Furuno Sverige

Vill du arbeta med den senaste tekniken av navigations- och kommunikationsutrustning till fritidsbåtar, fraktfartyg, oljetankers, arbetsbåtar, landbaserad väderradar och ha ett omväxlande och utmanande arbete?

Som tekniker kommer du att arbeta på vår verkstad, ombord på fartyg och i olika varvsmiljöer där våra produkter underhålls och installeras.

Det du trodde skulle bli en dag på kontoret kan inom några minuter vändas till att du sitter i bilen och är på väg till en för dig helt ny hamn, en okänd båt för att lösa deras problem. Låter det intressant?

Då är detta ett jobb för dig!

Tjänsten
Vänder sig till dig som är teknikintresserad, serviceinriktad och lösningsorienterad. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete tillsammans med vårt serviceteam bestående av 6 medarbetare som arbetar med koordination, installation, besiktningar och service av navigations- och kommunikationsutrustningar, såsom radar, ECDIS, GPS-navigatorer, ekolod, sonar, autopilot, VHF, MF/HF, VSAT, kompassystem m.fl. Arbetet utförs på vår fräscha serviceverkstad eller ombord på fartyg både i Sverige men också utomlands.

Om dig
Du ska vara initiativrik och ha förmåga att arbeta självständigt med stor ansvarskänsla då utrustningen är av väsentlig betydelse för fartygens dagliga drift. Du behöver ha lätt för att kommunicera både i tal och skrift, då support ingår i jobbet både via mejl och telefon. Du behöver vara bekväm med att jobba ensam, såväl som tillsammans med kollegor och kunder ute på fartygen. Våra arbetstider kan variera då vi styrs av våra kunder och fartygens tillgänglighet så det innebär att du behöver vara flexibel.

Kvalifikationer
  • Elektronikutbildning, som lägst en examen från ett tekniskt gymnasium eller motsvarande.
  • Grundläggande nätverks- och IT-kunskaper.
  • Behärskar svenska och engelska väl, både muntligt och skriftligt.
  • B-körkort.
  • Erfarenhet av den marina sektorn är meriterande.
Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och börjar med en sex månaders provanställning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Om du tycker att det låter intressant är du välkommen att skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt till: jobb@furuno.se - märk din ansökan med "Servicetekniker".

Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan, ytterligare information om tjänsten lämnas av Maria Nederman på telefon 031-709 89 47 eller via mejl mn@furuno.se.
Mer info
Kontaktperson Maria Nederman
Telefon 031-709 89 47
Email Mejla Maria Nederman
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 dec 2020 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Furuno är ett globalt verksamt företag och marknadsledande inom marinelektronik med ett brett produktsortiment för handelssjöfarten, det större utsjöfisket och fritidsbåtsägaren. Vi utvecklar och producerar utrustning inom huvudområdena navigation, kommunikation och fisksökning samt har produkter för landmobila applikationer. Furuno är känt för hög kvalitet, stor driftsäkerhet och satsar kraftigt på utvecklingen av framtidens marinelektronik och IT-lösningar.

Furuno Sverige AB, beläget i Högsbo, är ett helägt bolag under Furuno Danmark A/S som ingår i den japanska
Furuno Electric koncernen. Vi är ett härligt gäng på 16 personer som sitter i nyrenoverade lokaler med närhet till busshållplats och med parkeringsplatser utanför entrén.