Testingenjör sökes till SATO!

Testingenjör sökes till SATO!

Är du kommunikativ, analytisk samt anser att kvalitet är a och o? Är testning något som ligger dig varmt om hjärtat? Vill du arbeta på ett spännande företag inom automatisk identifikation? Då är du rätt person för jobbet!

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer i första hand att bestå av testning av egenutvecklad mjukvara som körs i deras etikettskrivare samt testning av deras applikationsverktyg som är utvecklade med web-teknologier och som körs i Windows. Även testning av RFID inlays (profilering av RFID taggar) för deras egenutvecklade etikettskrivare ingår i jobbet. Framtagning av nya testmetoder och processer kommer också vara en viktig del av arbetet då detta är en del de vill förbättra. Detta innebär att du kan påverka ditt eget och andras arbete i hög grad. Du kommer framförallt att arbeta i ett team av mjukvaruutvecklare och en RF ingenjör men kommer även att komma i kontakt med säljare, produktchefer och teknisk supportpersonal.

Din profil

Vi söker dig som brinner för testning och testmetoder och som tycker att upplevt kvalitet är viktigt. Då en del av arbetet består av mjukvarutestning får du gärna ha programmeringskunskaper då arbetet innebär framtagning av testprogram. Ett logiskt tänkande och ett praktiskt handlag tillsammans med sunt förnuft är också viktiga egenskaper då det är viktigt att kunna sätta sig in i kundens situation och lägga en rimlig nivå på testerna baserat på behov, resurser och upplevd tillräcklig kvalitet.

Du kan vara nyexaminerad med inriktning på testning eller programmering eller ha några års arbetslivserfarenhet ifrån testarbete av mjukvara. Kunskaper runt testmetoder för mjukvara som exempelvis regressionstestning och agila testmetoder under utvecklingsarbetet tillsammans med utvecklare är ett önskemål men inget krav. Du ska ha social kompetens eftersom tjänsten innebär mycket interna kontakter och ett nära samarbete med utvecklare i Göteborg och med andra intressenter inom koncernen och ibland även med externa kunder. Du skall ha god kommunikativ förmåga både i tal och skrift, vara organiserad, strukturerad, logisk och analytisk. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav då koncernspråket är engelska. Goda kunskaper i svenska är också ett krav.

Skallkrav:
  • KY eller högskoleexamen med inriktning på testning eller programmering eller genom arbete har utvecklats till testare/programmerare ifrån exempelvis teknisk support eller applikationsprogrammerare
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Programmeringskunskaper
Meriterande:
  • Erfarenhet av testning (manuella tester, regressionstestning och agila testmetoder)
  • Erfarenhet ifrån Auto-ID branschen eller RF kunskaper
  • Läst kurser inom agila testmetoder
Villkor

Startdatum: Mitten på mars/början på april 2021
Placeringsort: Göteborg
Arbetstider: Flexibla arbetstider
Omfattning: Heltid, 100 %

Urval sker löpande! Ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sophie Carlborg
Telefon 0761861235
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2021 (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SATO utvecklar, tillverkar och säljer utrustning och system inom Automatisk Identifikation och Data Insamling (Auto-ID). SATO finns representerad i Asien, Europa och Nord Amerika och är ca 5500 anställda i koncernen. I Göteborg ansvarar SATO för applikationsutveckling, modifiering av existerande produkter, utveckling av nya produkter samt arbetar med affärsutveckling och teknisk applikationssupport mot SATOs egna säljbolag och kunder.

Framtiden AB finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.