Junior automationsingenjör mot PLC och test

Junior automationsingenjör mot PLC och test

Logik, problemlösning och varierande arbete? God handledning och teamarbete? Spännande projekt mot kärnkraftindustrin? Arbeta för ett av de största teknikkonsultbolagen i Sverige? Alla ja? Sök redan idag!

Dina arbetsuppgifter

Som junior automationsingenjör kommer du att arbeta för ett av Sveriges ledande teknikkonsultbolag. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära att arbeta i ett team som validerar mjukvara, främst mot kärnkraftsindustrin men också mot annan industri. Du kommer mötas av ett varierat arbete där ingen dag är den andra lik, du får chansen att se och vara med i hela processen från uppstart inhouse till drifttagning och installation hos kund i anläggningen.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att läsa och förstå tidigare kod samt validera den, ta fram teststrategier och mallar för testningen. Testerna genomförs i det egenutvecklade verktyget Target. Det är mycket meriterande om du sedan tidigare har förståelse för databaser, i denna roll kommer du att arbeta med databasen Access. Vi önskar att du har förståelse för el- och logikscheman samt har kännedom kring hårdvarukomponenter.

Avdelningen består av 18 personer med blandade bakgrunder och erfarenhetsgrad. Både automationsingenjörer, elkonstruktörer, projektledare och specialister. Handledningen för dig som är junior i rollen som automationsingenjör är viktig, därför ingår du i ett team av flertalet erfarna kollegor och kommer inte att arbeta ensam. Gruppen har på senare tiden växt då efterfrågan ökat och är vana att ta emot juniora kollegor.

Vi söker dig som gillar logik, problemlösning och är nyfiken på ny kunskap. Du är driven och konsultmässig och brinner för att få vara med i hela processen. Med tekniskt intresse och tålamod kan du med tiden arbeta dig mot att bli testledare eller specialist.

Tjänsten innebär att du kommer vara stationerad i Varberg, därför söker vi dig som är flexibel. Pendling från Göteborg sker idag av flertalet kollegor i gruppen.

Din profil

Du är en noggrann, initiativrik och ansvarstagande person. Som person har du också ett problemlösande tänk och vill utvecklas i din yrkesroll. Vi förutsätter också att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du trivs bra i en dynamisk grupp med blandade åldrar och bakgrunder. Är du i början av din karriär och känner igen dig i denna beskrivning? Tveka då inte att söka!

Krav för att söka tjänsten som junior automationsingenjör:
  • YH, högskole-/civilingenjörsutbildning inom el, elektronik, automation, styrsystem eller motsvarande
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Körkort, ett plus med egen bil
Meriterande:
  • Erfarenhet av el eller tidigare arbete som elektriker
  • PLC-programmerare, ABB, Siemens, Mitsubishi
  • Erfarenhet av databaser, SQL, Oracle, Access
Villkor

Lön: Marknadsmässig, enligt överenskommelse
Start: Omgående
Placering: Varberg
Arbetstider 07.00-16.00
Omfattning: Heltid, tillsvidare

Rekrytering sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Mer info
Kontaktperson Victoria Sahlberg
Telefon 0735-136573
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Du kommer att arbeta hos vår kund som är ett stort och ledande teknikkonsultbolag i Sverige. Deras fyra huvudområden är Industri, Infrastruktur, IT och Energi. Företaget är internationellt och har cirka 9000 anställda med en omsättning på 11 miljarder kronor. Du kommer att tillhöra sektionen Industri och en avdelning som arbetar inom el- och automation. Man har en stor teknisk bredd och ett samlat tekniskt kunnande som ligger till grund för lönsamma, säkra och hållbara lösningar ute hos sina kunder.

Vår kund ser sina medarbetare som värdet i företaget, vilket betyder att du som medarbetare alltid kommer i fokus. Du erbjuds bra förmåner och en omväxlande arbetsplats där du är med och påverkar din vardag och utveckling. Mer information ges vid intervjutillfället.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtidens idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.