Junior Systemutvecklare sökes till SAAB

Junior Systemutvecklare sökes till SAAB

Vill du vara en del av ett scrum-team som kommer att utveckla flygledningssystem? Har du goda kunskaper i C++ programmering? Om du har ett genuint programmeringsintresse, har en ingenjörsexamen och vill arbeta på ett av Sveriges mest eftertraktade företag är det här helt enkelt ditt drömjobb!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra ett team på 7 stycken personer där det finns totalt 5 stycken team i avdelningen. Teamen arbetar i 3 veckors sprint och du börjar alltid med sprint planering tillsammans med teamet. Varje team har en Scrum Master samt en Operation Owner. Efter sprinten så har du retroperspektivsmöte för att utvärderna sprintern och se vad som har gjorts. Det du kommer göra är att arbeta med utveckling av flygledningssystem som kontrollerar flyg som är på väg att lyfta eller landa samt taxa in på flygplatser. Primärt arbetar du i Windows plattform men Linux förekommer även och du kommer att använda dig av C++ till största delen.

Din profil

Vi söker dig som har ett starkt intresse för programmering, ser dig vara en teamspelare, är nyfiken och driven samt bidrar till god stämning.

Skallkrav:
  • Minst högskoleingenjör t.ex inom datateknik eller teknisk fysik med Complex Adaptive System som inriktning
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Kunskaper inom C++
  • Ska kunna passera en registerkontroll
  • EU medborgare
Meriterande:

- Civilingenjörsexamen inom datateknik eller teknisk fysik

Villkor

Startdatum: Omgående
Placeringsort: Göteborg
Arbetstider: 08:00-17:00
Omfattning: 100%
Mer info
Kontaktperson Sophie Carlborg
Telefon 0761-861235
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 apr (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Avdelningen där du kommer hålla till på SAAB är placerad i Mölndal i Göteborg. Avdelningen heter ATC automation och är en av flera enheter som ingår i den större enheten Air Traffic Management (ATM). ATM utvecklar system inom området flygtrafikledning. Systemen används för att effektivisera flygtrafikledning, vilket ställer höga krav på deras säkerhet och tillgänglighet. De är världsledande inom fjärrstyrd flygtrafikledning som kontrolleras från ett Remote Tower. Verksamheten finns idag i Göteborg, Växjö, Apeldoorn (Holland) och Syracuse (USA). Deras lösningar ligger i teknikens framkant och för rätt person finns stora möjligheter att arbeta med utvecklande och utmanade arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.