Automationsingenjör till globalt företag

Automationsingenjör till globalt företag

Har du utbildat dig till högskoleingenjör och är redo att ta ett första steg i karriären? Är du serviceinriktad, samarbetsvillig och har ett brinnande intresse för teknik? Sök då tjänsten som Automationsingenjör redan idag!

Dina arbetsuppgifter

Hos vår kund kommer du att arbeta med programmering och elkonstruktion i olika projekt inom förbränningsteknik. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer bl.a. att vara ansvarig för automationskonceptet i projektet, rapportera till projektledaren kring automationsdelen, arbeta med konstruktion/Cad ritningar av automationssystem, hjälpa försäljningsvad med framtagande av automationslösningar samt priser på dessa system och du kommer att arbeta med programmering av industriella system. Du kommer även att vara en del ute hos kunder vilket innebär ca 40 resdagar om året.

Andra arbetsuppgifter:
  • Beställning/upphandling av apparatskåpssystemen
  • Framtagning av funktionsbeskrivningar
  • FAT tester av våra leveranser på verkstaden
  • Driftsättning hos kund
Du kommer givetvis att få en grundlig introduktion när du startar på företaget och kommer att få gå bredvid en erfaren kollega under en period.

Din profil

Skallkrav:

Högskoleingenjör inom automation, mekatronik eller datateknik
Flytande svenska och engelska
B körkort

Meriterande:

Kunskaper inom el området
DCS system som PCS7 samt ABB Ax800

För att passa in i rollen som automationsingenjör ser vi att du har en högskoleingenjörsexamen inom automation, mekatronik eller datateknik. För att samarbetet med kunder ska fungera kan du skriva och tala både svenska och engelska obehindrat samt ha körkort. Det är meriterande men inte ett krav om du har kunskaper inom el området, så även om du kan DCS system som PCS/ och ABB Ax800.
Som person är du strukturerad och noggrann. En del av arbetet sker ute på anläggningar tillsammans med företagets kunder och därför ser vi att du även är ansvarsfull och serviceinriktad. Stor vikt läggs vid det personliga och dem uppskattar dig som har god samarbetsförmåga och är prestigelös.

Villkor

Start: Omgående
Villkor: Heltid, Tillsvidare
Placeringsort: Göteborg
Arbetstider: 08:00-17:00
Lön: Enligt överenskommelse

Vi behandlar ansökningar löpande, skicka in din redan idag!
Mer info
Kontaktperson Anne Mathiasson
Telefon 0722-184154
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 nov (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är ett specialistföretag inom förbränningsteknik. Deras affärsidé är att leverera kundanpassade förbränningstekniska lösningar till dels fjärrvärmeföretag men även till tillverkningsindustrin som är i behov av färdig värme/ånga. Eftersom de levererar anläggningar i både stor och liten skala kan det vara allt från en enkel styrning av en brännare till en sopförbränningsanläggning, till en hel pannanläggning med inkluderande panna och pulverbrännarleverans.

Företaget bildades 1964 och har sedan dess varit det ledande företaget i Sverige för leveranser av brännare, de har idag 35 anställda och dem arbetar tillsammans i en platt organisation vilket gör att det blir korta beslutsvägar.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Dennes uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.