Lärare inom Kyl- och värmepumpteknik sökes!

Lärare inom Kyl- och värmepumpteknik sökes!

Har du erfarenhet och kunskaper inom kyl- och värmepumpsteknik och brinner för att dela med dig av din kunskap till unga och drivna människor samt att ge dessa en skjuts ut i arbetslivet? Då är detta tjänsten för dig!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en vikarie på gymnasienivå som kan undervisa i kyl- och värmepumpsteknik, installation, service, samt elkraftteknik.

Mer specifikt utgör inriktningen kyl- och värmepumpsteknik basen för yrkesutgången kylmontör. En kylmontör hanterar ämnen som vid felaktig hantering kan vara skadliga för miljö och hälsa.
I inriktningen ingår tre kurser som du kommer att undervisa i:
1. Kyl- och värmepumpsteknik - grund
2. Kyl- och värmepumpsteknik - miljö och säkerhet
Dessa behandlar miljö- och säkerhetsaspekter vid hantering av köldmedel, köldbärare och oljor.
3. Elkraftteknik
Kompletterar kursen praktisk ellära som är programgemensam och tillsammans ger de teoretisk kompetens för begränsad elbehörighet.

Inriktningen kyl- och värmepumpsteknik ska ge fördjupade kunskaper i service, drift och underhåll samt mätning och injustering. Den ska ge fördjupade kunskaper om hur olika ventilationssystem fungerar samt hur man utför felsökning och åtgärdar fel med hjälp av rätt typ av utrustning och verktyg. Inriktningen ska utveckla förståelse av plan- och sektionsritningar för installationer, flödesscheman samt styr- och reglerscheman. Den ska också ge kännedom om vikten av fungerande ventilation för att uppnå god inomhusmiljö. Inriktningen kan leda till arbete som till exempel ventilationstekniker.

Observera att vi söker personer som kan undervisa i något eller samtliga av ovanstående kurser, det är alltså inget krav att du har erfarenhet från samtliga tre även om det är meriterande.

Din profil

För att trivas hos vår kund är du flexibel men samtidigt beslutsam. Du trivs med att få lära ut och utbilda samt är duktig på att förklara på ett förenklande och samtidigt inspirerande sätt. Du har arbetslivserfarenhet om minst 3 år inom ovanstående yrken. Du behöver inte ha erfarenhet av läraryrket men det är självklart meriterande. Du ser det självklart som inspirerande och en utmaning att få lära ut din kunskap till unga tjejer och killar.

Villkor

Startdatum: 2020-08-10
Placeringsort: Göteborg
Omfattning: 35 h/v, start kl 08:00 varje vardag
Lön: enligt överenskommelse
Mer info
Kontaktperson Pär Lagerqvist
Telefon 0735458458
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är en gymnasieskola i Göteborg som erbjuder dig det mesta inom teknisk utbildning. Här lägger man grunden till såväl högskola och universitet som till arbete i ett 60-tal olika teknikyrken direkt efter gymnasiet.
Hos vår kund lägger man stor vikt vid elevernas utveckling och ansvarstagande. Man vill att eleverna ska känna sig delaktiga och själva kunna påverka sina studier för att få ut mesta möjliga av sin tid. Självklart vårdar man också ett nära samarbete med företag i branschen, vilket garanterar att utbildningarna lever upp till de krav som ställs i yrkeslivet.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.