Distriktschef till Formica Skandinavien AB, Göteborg

Distriktschef till Formica Skandinavien AB, Göteborg

Vill du arbeta med ett världsledande varumärke? Är du genuint intresserad av design, färg/form och drivs av att göra långsiktiga affärer? Då kan du vara rätt person för oss. Vi söker nu en

Distriktschef / Säljare

Göteborg

Som distriktschef / säljare hos Formica ansvarar du självständigt för försäljning och lönsamhet inom ditt distrikt - Västra Götaland, Halland, Bohuslän, Norrbotten, Västernorrland och Jämtland. Dina kunder i Norrland besöker du 1 - 2 veckor per år. Du har en nära kontakt med befintliga kunder och är med och utvecklar dessa relationer. I dina arbetsuppgifter ingår även att skapa nya kundkontakter för långsiktiga och ömsesidiga samarbeten.

Du genomför distriktsplanering enligt lagd säljplan, utformar samt följer upp offerter och ansvarar för de avtal som görs inom distriktet utifrån våra sälj- och prisstrategier. Större delen av din arbetstid bearbetar du arkitekter men även slutkunder och återförsäljare. Organisatoriskt rapporterar du till försäljningschefen i Sverige och du kommer att delta både i de svenska och i de Skandinaviska säljmötena. Du utgår från hemmakontor.

"Vi är ett team med stor erfarenhet och letar nu efter någon som gillar att jobba långsiktigt och med tydliga mål. Vårt team jobbar i geografiska områden med flera typer av kunder vilket gör det dagliga jobbet varierande. Formica är ett känt varumärke och en del av svensk industrihistoria via t.ex. Perstorpsplattan.

Design, miljö och hållbarhet ger ett långsiktigt tänk och ekonomi i projekten. Våra produkter används i många olika miljöer, vilket gör att vi alltid är välkomna till våra kunder.

Jag har haft många olika tjänster inom Formica som är ett företag med möjligheter och utveckling. Vi letar efter dig som vill ha utmaningar och utvecklingsmöjligheter i ett varierande arbete."

- Christel Hansen, försäljningschef Sverige

Din profil

För att du ska trivas och lyckas hos oss värdesätter vi dig som är förtroendeingivande, har lätt för att samarbeta och skapa relationer både internt och externt. Du är resultatorienterad, kreativ och lösningsfokuserad. Du värnar om långsiktiga relationer. Du är engagerad i allt du gör, följer upp dina åtaganden och arbetar strukturerat och metodiskt. Självklart har du ett stort driv samt en vilja att lyckas och att utvecklas.

Vi tror att du har erfarenhet av B2B-försäljning och det är en fördel om du har erfarnhet av att bearbeta arkitekter. Du har en god ekonomisk och teknisk förståelse med ett genuint intresse av design, färg och form. Du behärskar svenska och har god förståelse i engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig att arbeta med ett världsledande varumärke, samtidigt som du får möjlighet att arbeta med mycket kompetenta kollegor med fantastisk laganda. Vi ger dig relevanta säljhjälpmedel inklusive tjänstebil.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolen. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Per Asplund på 031 - 704 51 92. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Säljpoolen AB
Sista ansökningsdag 4 juli 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Formica Group är ett globalt företag med närmare ett sekels erfarenhet av att designa och tillverka alla typer av ytmaterial. Formica är det världsledande varumärket på marknaden för dekorativa ytor och det mest föreskrivna varumärket i arkitektledet vad gäller högtryckslaminat. Formicas produkter marknadsförs på tusentals platser världen över genom internationella oberoende distributörer och återförsäljare samt genom företagets egen säljkår. Arkitekter och designers föreskriver Formicas produkter för kommersiella lokaler, offentlig miljö, marinindustrin, bostäder och många andra inredningsmiljöer.

Formica Group har tillverknings- och distributionsenheter i Europa, Asien, USA och Kanada och ägs av Broadview Holding, med säte i Holland. Med fokus på materialteknologi och energi drivs Broadview Holding med en långsiktig plan för utvecklingen och framgången av sina bolag.

Formica Skandinavien har en stark lokal närvaro med kontor i Helsingborg och lager och distribution i Perstorp och ett team av säljare ute på fältet runt om i regionen. Läs mer på formica.com

Sökord: säljare, försäljare, försäljning, distriktsäljare, distriktchef, chef, utesälj, utesäljare, fältsäljare, fältförsäljning