Nordisk Marknadschef till Forbo Flooring i Göteborg

Nordisk Marknadschef till Forbo Flooring i Göteborg

ROLLEN
I rollen som Nordisk Marknadschef på Forbo Flooring arbetar du både strategiskt och operativt. Du har ett fokus på att skapa ökad varumärkeskännedom på den nordiska marknaden. Du ansvarar för att planera och implementera olika marknadsprojekt som ligger i linje med koncernens kategori och produktstrategi. Du ansvarar för att ta fram våra försäljning & varumärkesdrivande aktiviteter för att maximera försäljningen samt för att stärka vår varumärkesposition i Norden. Du har personalansvar för fyra erfarna personer i det svenska marknadsteamet. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sisjön, Göteborg. Du ingår i ledningsgruppen och du rapporterar till nordisk VD.

Din roll innebär
  • Ansvar för produktportfölj och kommunikation till våra olika marknadssegment
  • Ansvarig för att leda produkt och marknadsteamet
  • Analysera försäljningsutveckling på samtliga produktgrupper
  • Kontinuerligt utveckla marknadsavdelningen vad gäller kompetens, arbetssätt och rutiner
  • Ta fram marknads och aktivitetsplan för samtliga produktområden
  • Ansvar för att utveckla marknadskommunikationen för produktportföljen till respektive segment
  • Strategiskt arbete med framtagande av marknadsplan och disponering av resurser
  • Initiera, planera och genomföra våra marknadsföringsaktiviteter
  • Projektledning med våra samarbetspartners och byråer
  • Budgetarbete och kostnadsuppföljning

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av en ledande roll inom marknadsföring och det är meriterande om du har arbetat i ett nordiskt sälj och marknadsbolag. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning och brinner för marknadskommunikation, digital marknadsföring och du har erfarenhet inom kategori och sortimentsutveckling. Du har förmågan att analysera och kommunicera rätt budskap för att skapa säljande innehåll. Som person är du självgående med högt driv och du gillar att skapa långsiktiga samarbeten och relationer. Du är resultatfokuserad och har en förmåga att se helheten och förstå affären och vad som behöver prioriteras. Du gillar utmaningar och tar dig an dem på ett kreativt och lösningsorienterat sätt. Du har lätt för att pendla mellan strategiska och taktiska arbetsuppgifter.

Du är en trygg, engagerad och coachande ledare med ett gediget intresse av att utveckla människor och teamVi söker dig som är prestigelös och står med fötterna på jorden. Du har en hands-on attityd och är inte rädd att hugga i när det behövs. Du har mycket goda språkkunskaper i engelska och svenska och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en internationell organisation.

ANSÖKAN & KONTAKT
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering, ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information vänligen kontakta Johan Sjöberg på 0761-709851, johan.sjoberg@yourtalent.se

Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forbo Flooring AB is part of the Forbo Group, headquartered in Baar, Switzerland. In total, the group has sales of approximately SEK 10.5 billion and 5,500 employees. Forbo Flooring AB is responsible for sales, marketing and distribution of floor products in the Nordic countries. We are the market leader in the Nordic region in several product areas and have a very strong position in the flooring market. Visit www.forboflooring.com or www.forboflooring.se for further information.