Redovisningsekonom till Forbo Flooring, Göteborg

Redovisningsekonom till Forbo Flooring, Göteborg

Vi söker nu en redovisningsekonom till vårt nordiska huvudkontor i Göteborg. Du kommer att tillhöra den nordiska ekonomiavdelningen om 11 personer, varav 8 är placerade i Göteborg. Du rapporter till redovisningschefen.

Vi söker dig som trivs på en arbetsplats där det finns möjlighet för dig att använda dina kunskaper brett. Som redovisningsekonom innebär en del av rollen att stötta din chef och övriga kollegor på avdelningen med ansvar för kund/levreskontran, avstämningar, in/utgående betalningar, samt rapportering av den svenska delen. Du hanterar löpande bokföring, moms och skattedeklarationer och kommer vara involverad med underlag i budgetarbetet. Den andra delen av rollen innebär ansvar för månadsbokslut, årsbokslut och koncernrapportering för det norska bolaget.

Om dig
Du har någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi och erfarenhet av att praktiskt ha arbetat med redovisning i motsvarade roll några år. Du har god systemvana och på Forbo kommer du främst att arbeta i SAP, Cognos och Excel. Du är bekväm med engelska och svenska i tal och i skrift.

Tjänsten kräver att du är noggrann, analytisk och har ordning och reda. Du värdesätter samarbete och för dig är det självklart viktigt att bidra till teamet där vi stöttar upp för varandra när det behövs.

Lite mer om oss
Vi är en global, innovativ och designorienterad leverantör av golvlösningar som bryr oss om våra medarbetare, produkter och kunder runt om i världen och den planet vi lever på. Detta är möjligt tack vare alla våra engagerade medarbetare över hela världen.
På Forbo Flooring välkomnas du in i ett öppet och personligt arbetsklimat med en positiv och sund företagskultur och god work-life balance. Vi investerar i våra medarbetare och erbjuder en stimulerande, trevlig och säker arbetsmiljö.

Välkommen med din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jerrie. Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Helena Bruman 0735-405262 eller helena.bruman@jerrie.se. Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval och intervjuer, men som senast den 16 oktober.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forbo Flooring AB ingår i Forbo-koncernen med säte i Baar, Schweiz. Totalt omsätter koncernen ca 10,5 miljarder kronor och sysselsätter ca
5 300 anställda.

Forbo Flooring AB ansvarar för försäljning, marknadsföring och distribution av golvprodukter i de nordiska länderna. Vi är marknadsledande i Norden inom flera produktområden och har en mycket stark position på golvmarknaden.