Content Creator till Forbo Flooring, Göteborg

Content Creator till Forbo Flooring, Göteborg

Är du en Content Creator med kärlek till det skrivna ordet? Här får du översätta och anpassa innehåll men också använda dina copywriter- skills till att skriva eget material, göra filmmanus och fixa pressreleaser. Du har även god nytta av dina kunskaper i kreativt skapande av bilder och rörligt material.

Du tillhör en nordisk marknadsavdelning med marknadschef och kollegor som ansvarar för content på hemsidan, har produktansvar och jobbar med kommunikation. Du har kollegor i Danmark, Finland och Norge. I rollen har du god hjälp från Webbkollegor på divisionsnivå inkl. externa webbyråer, översättningsbyråer och andra samarbetspartners. Teamet är litet och alla hjälps åt att skapa det bästa innehållet i alla kanaler.

Vad du gör
 • Planerar, producerar och sammanställer engagerande innehåll i både analoga och digitala kanaler.
 • Driver och genomför digitala kampanjer.
 • Upprätthåller och underhålla publiceringskanaler.
 • Producerar och redigerar innehållet i presentationer (Powerpoint), artiklar, nyhetsbrev, video, bilder och ljud.
 • Driver och utvecklar företagets närvaro i sociala medier.
 • Upprätthåller strategier för innehållets målgrupper, kanaler och ton.
 • Samlar in och analysera data om hur innehållet sprids och används.
Vem du är
Du gillar att jobba i team. Du är social och relationsskapande samt fokuserad och producerande när det behövs. Skrivandet är din grej och du vet hur du kan få till ett engagerande innehåll, hur du mäter framgången, justerar och förbättrar. Troligen har du en eftergymnasial utbildning inom digital marknadföring/copywriting och känner dig hemma i:
 • Bild- och videohantering i Adobe-sviten (Photoshop, InDesign, Illustrator och Premiere)
 • Kommunicera obehindrat på svenska och engelska
 • Publiceringsverktyg (CMS)
 • Nyhetsbrevsverktyg - till exempel Apsis eller MailChimp
 • Analysverktyg, bra kunskap i Google Analythics
 • SEO Copywriting
 • Marknadsföring i sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram, pinterest
Erbjudande
Forbo Flooring är en global, innovativ och designorienterad leverantör av golvlösningar som bryr sig om sina medarbetare, produkter och kunder runt om i världen och den planet vi lever på. Detta är möjligt tack vare engagerade medarbetare över hela världen. De investerar i medarbetarna och erbjuder en stimulerande, trevlig och säker arbetsmiljö. De vill att medarbetarna skall vara branschens mest kompetenta och pålitliga samarbetspartners med fokus på utveckling. Det finns tre gemensamma värderingar inom Forbo-koncernen, som är mycket viktiga: Inspiring, Daring and Caring, vilka du kan läsa mer om på hemsidan.

Ansökan
Vill du vara med och se till att Forbo Flooring håller ledningen som thought leader i branschen? Ansök via jerrie.se så snart du kan, annonsen stängs så snart tjänsten är tillsatt. Frågor? Vänd dig gärna till Helene Hagman, 0708-204704, helene.hagman@jerrie.se Linkedin

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, Copywriter
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forbo Flooring AB ingår i Forbo-koncernen med säte i Baar, Schweiz. Totalt omsätter koncernen ca 10,5 miljarder kronor och sysselsätter ca
5 300 anställda.

Forbo Flooring AB ansvarar för försäljning, marknadsföring och distribution av golvprodukter i de nordiska länderna. Vi är marknadsledande i Norden inom flera produktområden och har en mycket stark position på golvmarknaden.