Social Media Producer till Folkspel

Social Media Producer till Folkspel

Vill du vara med och ta oss till nästa nivå? Vi letar efter en stjärna inom sociala medier som brinner för digital marknadsföring!

Vilka är Folkspel? Folkspel ägs till 100 % av folkrörelserna, det svenska föreningslivet, via 71 riksorganisationer med ca 5 miljoner medlemmar. Vi är 125 anställda med en årsomsättning på 1,4 miljarder kronor. Vårt uppdrag är att via våra produkter (Bingolotto och Sverigelotten med flera) erbjuda en möjlighet för Sveriges föreningar att tjäna pengar. Vi är övertygade om att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre. För alla. Genom åren har Folkspels produkter genererat 16,8 miljarder kronor till svenskt föreningsliv.

Vad blir din uppgift hos oss? Du kommer tillhöra Folkspels digitala affärsområde, väldens finaste digitala avdelning! Vi är ett tight och prestigelöst lag som jobbar nära varandra och övriga avdelningar. Vårt resultatfokus och driv är högt utan att vi glömmer bort laget.

Som Social Media Producer kommer du att ansvara för och producera innehåll i våra sociala kanaler. Primärt kopplat till våra varumärken Bingolotto och Sverigelotten. Vi vill ha din hjälp att utveckla våra sociala kanaler, att skapa än mer levande och trafikdrivande innehåll. Du behärskar SoMe på alla plan, både organiska flöden och paid.

Rollen kräver en förståelse för segment, anpassat innehåll efter mottagare och kanal. Du känner till respektive kanals styrka och svaghet, vad en engagerande caption är. Du har en god förmåga att hantera både kreativa, strategiska och analytiska arbetsuppgifter. Du kommer att sköta planering, skapa innehåll, uppdatera flöden och följa upp dessa aktiviteter.

Exempel på områden och arbetsuppgifter:
 • Uppdatera, planera och schemalägga inlägg enligt vår SoMe-strategi för valda kanaler och segment.
 • Skapa och producera innehåll till våra olika SoMe-kanaler i huvudsak Facebook och Instagram till viss del Youtube.
 • Vara delaktig i uppdatering av vår digitala marknadsföringsstrategi för organiska SoMe-flöden.
 • Producera kampanjer för annonsering i Facebook Business manager.
 • Öka interaktionen i våra sociala kanaler
 • Omvärldsbevakning - digitala trender inom SoMe
 • Analys och uppföljning i Facebook Business Manager samt Google Analytics
Vem är du?

Kompetens är viktigt. Personlighet allt. Du är prestigelös och nyfiken, tar gärna intryck från andra och känner dig aldrig fullärd. Du är självgående, proaktiv och tar stort ansvar i ditt arbete. Vi är ett starkt team som stöttar och stärker varandra.

Vi söker dig med
 • Minst 2 års erfarenhet av liknande arbete inom digital marknadsföring med fokus på sociala medier.
 • Erfarenhet av att skapa nytänkande innehåll i sociala kanaler
 • Erfarenhet av att skapa grafiskt material och (enklare) filmer med rörlig bild och musik i marknadsföringssyften
 • Högskolenivå/YH med inriktning social media eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att arbeta i Facebook Business
 • Erfarenhet av Google Analytics
 • Är obehindrad i det svenska och engelska språket i tal och skrift
Meriterande:
 • Photoshop, Indesign eller Lightroom
 • Google Analytics certifikat
Detta erbjuder vi:

Du blir en viktig medarbetare på vår avdelning för Digitala Affärer. Vår arbetsplats genomsyras av framåtanda, arbetsglädje och humor. Vi har goda personalförmåner, kollektivavtal och fast lönesättning. Vi sitter och verkar i Gamlestan i Göteborg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Frågor om tjänsten: Resultatområdeschef Digitala affärer, Calle Hellemar 031-345 90 05 Övriga frågor: Ring HR-chef Annika Eriksson, 031-345 90 13

Varmt välkommen med din ansökan! Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är 29 november 2020.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Folkspel Sverige AB
Hemsida https://folkspel.varbi.com
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)