Motortekniker inne

Motortekniker inne

Vi söker två motortekniker (inne) till Skador. Är du intresserad av motorskadereglering och drivs av att hjälpa kunder på bästa sätt? Då kan du vara den vi söker! Tjänsterna är tillsvidare med placering i Göteborg.

Skador ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt. Vi är idag cirka 950 medarbetare runt om i landet som säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglad av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Det här gör du som motortekniker på Folksam

Som motortekniker ansvarar du för att våra fordonskostnader ligger på rätt nivå, samt säkerställer att de repareras på ett säkert och miljöriktigt sätt. Du ansvarar för en god kostnadskontroll och handlägger skador i enlighet med Folksams fastställda riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • hantera kalkyler från verkstäder och säkerställa att avtalen med dem följs.
  • reglera och registrera maskin- och brandskador samt stöld av däck och fälg, som inkommer från kund via telefon och mejl.
  • kommunicera beslut till kund och andra intressenter, både muntligt och skriftligt.
  • dokumentera ärenden i olika system och betala ut fakturor.
  • säkerställa ett bra kundmöte och ett gott samarbete med samtliga intressenter i skadeärendet.
Är du den vi söker?

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, gärna med inriktning fordonsteknik. Du har några års erfarenhet som bilplåtsslagare, fordonsmekaniker och/eller verkmästare samt är van att hantera kunder. Vi ser gärna att du jobbat med kostnadsberäkning av skador i Cabas, samt är certifierad i CAB. Dessutom har du goda kunskaper i både svenska och engelska samt är van att hantera IT-system på ett effektivt sätt.

Som person samarbetar du bra med andra människor och är lugn i stressiga situationer, samtidigt som du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du är tydlig i din kommunikation och tillmötesgående mot kunder, samt har vilja och förmåga att hjälpa andra och leverera lösningar. Vidare agerar du affärsmässigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, samt driver processerna framåt. Dessutom fattar du snabba beslut och visar omdöme under tidspress.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur - tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 augusti 2022. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Mingrone Mikac, 076-125 30 27 eller gruppchef Mats Levenhast, 070-831 63 38.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek, 070-831 69 46, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.
Mer info
Kontaktperson Folksam
Telefon 0771-950 950
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Folksam
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (39 dagar kvar)