Försäljningsingenjör Festo Didactic

Försäljningsingenjör Festo Didactic

Nu har du chansen att bli del av ett företag där man erbjuder innovativa automationslösningar och teknisk kompetens för industrin, skolor och universitet.

Festo är en ledande internationell leverantör av industriell automation och teknisk utbildning. Företaget, som har cirka 20 500 anställda och har sitt huvudkontor utanför Stuttgart i Tyskland, hjälper industri- och skolkunder i 176 länder att automatisera sina produktionsprocesser samt att kompetensutveckla deras personal. Dessutom får studerande på olika nivåer ett komplett utbildningssystem, genom att vi erbjuder detta till skolmarknaden. Allt genom att sätta komponenter, kompetens och processer i systemet genom innovativa lösningar.

Nu söker vi en Försäljningsingenjör till affärsområdet Didactic. Genom kurser och kompetensutveckling samt ett komplett utbildningssystem med laborationsutrustning, läromedel och simuleringsprogram, erbjuder vi marknaden kompletta lösningar på alla nivåer inom ett brett område av el-, mekanik-, styr- och automationsteknik.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Som Försäljningsingenjör på Festo Didactic så ansvarar du för försäljning av allt från enkla läromedel till komplexa utbildningsfabriker för el-, teknik- och automationsutbildning.

Du kommer att sälja kompetens i form av öppna- och företagsanpassade kurser samt kompletta utbildningslösningar inom automation.

Dina kunder finns inom tekniska gymnasieskolor, yrkeshögskolor, universitet och svensk industri. Du är även ansvarig för att hålla workshops för kunder genom tekniska presentationer.

I dina arbetsuppgifter ingår även att delta i mässor och evenemang såsom Yrkes-SM inom automation och i samråd med kunderna sälja kompletta utbildningslösningar. Att marknadsföra och sälja digitala utbildningsprogram ingår också i din portfölj.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG
Som person är du initiativrik, ansvarsfull och självständig. Vidare har du erfarenhet inom försäljning av teknik. Du är proaktiv och målinriktad och är van vid att arbeta självständigt med olika projekt. Viktigt är också ett intresse för teknik och ett stort driv.

Vi ser även att du har god samarbetsförmåga och är teamorienterad.

Utbildning/erfarenhet
 • Teknisk utbildning, gärna inom el och automation
 • Försäljningsvana
 • Erfarenhet av system- eller tjänsteförsäljning är meriterande
 • Goda kunskaper i engelska och behärskar svenska i både tal och skrift
 • B-körkort krävs
DET HÄR KAN VI ERBJUDA DIG
 • Löpande produkt- och säljutbildning med start i en gedigen introduktionsplan
 • Kontinuerligt stöd och uppföljning för att ta hand om din individuella kompetens
 • Konkurrenskraftiga villkor
 • En spännande position i ett solitt och globalt företag med en god arbetsmiljö
 • En plats i företagets skandinaviska team inom affärsområdet Didactic
 • Goda möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter och utveckling
Du arbetar från ett hemkontor och tjänsten innebär ca 50 - 70 resdagar per år då du kommer resa i hela Sverige.

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Theresia Årestad. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Theresia Årestad på tel: 0766-20 29 28 eller via mail: theresia.arestad@salesonly.se. Alla ansökningar tas emot löpande och kontakter behandlas konfidentiellt. Men urval och intervjuer kommer att ske från vecka 33.

I Sverige har Festo totalt ca 80 anställda, en omsättning på närmare 500 miljoner svenska kronor och sitt huvudkontor i Malmö. Utifrån att Festo hjälper fler och fler företag att automatisera sin produktion, utveckla anställdas kompetens och ge fler och fler skolor tillgång till ett modernt och pedagogiskt utbildningssystem, behöver vi förstärkning av en ny medarbetare för den svenska skolmarknaden.

www.festo.se

www.festo-didactic.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (12 dagar kvar)