Utbildningsofficer, OF2

Utbildningsofficer, OF2

Beskrivning av enheten

Sektionens huvuduppgift är att planera, genomföra, utbilda och utvärdera fyra hemvärnsbataljoner. Utbildningen omfattar främst stridsutbildning, vapenutbildning samt skyddsvaktsutbildning. Sektionen arbetar även med utbildning av staber på bataljons- och kompaninivå, samt enskilda funktioner såsom granatkastartjänst, sjukvårdtjänst, hundförartjänst och båt-/fordonsförarutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utbildningsofficer är du ansvarig för en av Elfsborgsgruppens HV-bataljoner. Du planerar utbildningen tillsammans med HV-bataljonens chefer och leder verksamheten då övningarna genomförs. God personlig funktion/kompetens är en förutsättning då du förväntas vara en självgående trupputbildare med god fältvana. Övrig tid utanför eget ansvarsområde stödjer du de övriga HV-bataljonernas utbildning som instruktör. Arbetet utförs främst i Göteborg men kan förläggas tidvis i Borås. Det innebär resor inom södra Sverige då verksamheten normalt förläggs till övnings-/skjutfält i det området. Arbetstiden läggs kvartalsvis och planeras periodvis på helger samt kvällar.

Krav

* Svensk medborgare

Officersexamen, OF-2

Körkort klass *B

Meriterande

FUSA instruktör, skyddsvaktsinstruktör, kunskap om granatkastartjänst.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Tillträde

Tillsvidare placering, tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Mj Mats Andersen, 0703-602459

Kn Niklas Trygg, 0708-749950

facklig företrädare: Sperling Blackenfelt 0709-602972

Ansökan

Ansökan skall minst omfatta CV och personligt brev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juni (8 dagar kvar)
Visa var