Ledningssoldat, GSS/T till Fältsjukhuset

Ledningssoldat, GSS/T till Fältsjukhuset

Tidvistjänstgörande ledningssoldat till Fältsjukhuset

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Från den 1 januari 2016 gick 1. och 2. Sjukhuskompaniet in i en gemensam produktionsorganisation i fredstid. Fältsjukhuset består av kompaniledning och fyra plutoner. Fältsjukhuset bemannas av såväl kontinuerligt som tidvis tjänstgörande personal.

1. Sjukhuskompaniet
Kompaniet består av en kompaniledning, fyra plutoner och en tropp (stabspluton, kirurgipluton, vårdpluton, logistikpluton och kirurgitropp). Kompaniet har under 2016 infört det nya ledningssystemet FMLS IO14 på förbandet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter Som ledningssoldat ingår du i stabsplutonen. Tillsammans arbetar vi med kompaniets lednings- och sambandssystem. I ditt ansvarsområde ingår det att tillsammans med övrig personal på plutonen upprätta och betjäna kompaniets gemensamma lednings- och sambandssystem. Införandet av det nya ledningssystemet har inneburit ett större krav på förmåga att hantera kärnnod och sambandsenhet.

Kvalifikationer

Genomförd grundläggande militär utbildning eller värnplikt med godkänt resultat

Godkänd läkarundersökning och baskrav enl FM FysS (testas vid intervju)

Meriterande kvalifikationer

Utbildning i mobilt kärnnät

Utbildning i SWECCIS

Arbetat med FMLS IO14

Genomfört grundläggande lednings- och sambandsutbildning inom Försvarsmakten

Utbildning i signalskyddstjänst

Erfarenheter av att tjänstgöra i ett sjukvårds- eller logistikförband i befattningen ledningssoldat

B-körkort

Personliga egenskaper
Du är strukturerad och ordningsam samt har en hög egen drivkraft. Som ledningssoldat ingår du i en grupp som tillsammans skall lösa tilldelade uppgifter. Detta ställer höga krav på din förmåga till samarbete och vilja att inordna dig under det gemensamma ansvarets krav.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Nivå: OR1
Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning, Tidvis (GSS/T)
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell

Urval och intervjuer
Urval sker under v 45. Intervjuer kommer preliminärt att genomföras under v 46-47 vid FömedC i Göteborg.

Upplysningar om tjänsten
För mer övergripande information om tjänsten är du välkommen att kontakta plutonchefen Stabspluton 1 serg Patrik Rasmusson, mail: Patrik.Rasmusson@mil.se
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Daniel Wagner, Personalsektionen, Daniel.wagner@mil.se.

Fackliga representanter
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-04

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 4 nov (15 dagar kvar)