FMTIS Genomförandeavdelning Göteborg ingår i FMTIS Genomförandeenhet Väst där även GA Karlsborg, GA Skövde, GA Såtenäs samt GA Halmstad ingår.

Som larmtekniker genomför du tillsyner och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens tekniska bevakningssystem. Vi tror att du tidigare sysslat med underhåll och installation av bevakningssystem i industrilokaler eller i fastigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Självständigt, eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens tekniska bevakningssystem. Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort kan förekomma.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom västra Sverige, men kan även innefatta övriga landet.
Systemstödsresor i utlandet kan förekomma.

En del av arbetet kan utföras på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.
Arbete med andra förekommande uppgifter kan komma att ske tillsammans med ansvarig inom respektive arbetsområde.

Kvalifikationer:
  • B-körkort fordras.
  • Goda kunskaper i engelska och svenska.
  • Gymnasial utbildning inom området el, tele och/eller mekanik, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdig.
Meriterande:
  • BE/ CE -körkort.
  • Certifikat för höghöjdsarbeten.
  • Kännedom om Försvarsmaktens utrustningar.
  • Yrkeserfarenhet inom området.
  • Kunskap om bevakningssystem (Bravida Integra, Unison/S4, Milestone m.fl.).
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är ansvarskännande och praktiskt lagd. Som person är du utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Det är även viktigt med en god servicekänsla.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Befattningen är civil med krigsplacering i Försvarsmakten.
Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt ök.
Arbetsort: Göteborg.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Tele Tommy Hamberg, tfn 031-69 24 22 eller Avdelningschef Fredrik Frisk, tfn 031-69 24 42.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Jonatan Skoglund, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Clarence Arnstedt,
OFR/O Håkan Larsson,
SEKO Hans Monthan,
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)