Elinstallatör med A-auktorisation

Elinstallatör med A-auktorisation

Försvarsmakten söker en förordnad elinstallatör för regelefterlevnad till Göteborg och Genomförandeenhet Väst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att stötta genomförandeenhet Väst i arbetet med att se till att elinstallationsarbete utförs enligt gällande regelverk. En av dina uppgifter är att se till att elinstallationsarbeten uppfyller gällande föreskrifter samt att genomföra kontroller av elinstallationsarbete innan drifttagning görs. Vidare ska du samarbeta med avdelningarna inom enheten i syfte att stötta i arbetet med deras egenkontrollprogram. Du stöttar och genomför kontroller av den förtecknade personalens kunskaper och färdigheter vid utförandet av deras arbete.

Du kan även utses till elsäkerhetsledare för egna elektriska arbeten och då främst med felavhjälpning och underhåll av Försvarsmaktens strömförsörjning- och reservkraftsanläggningar.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi med alla dessa områden.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • Ha en giltig fullständig och anmärkningsfri auktorisation "A" enligt ELSÄK-FS 2017:4
 • Goda kunskaper om Elsäkerhetslagen
 • Godkänd 3-årig gymnasieutbildning med inriktning: El/ Teknik/Mekanik eller motsvarande kunskaper gällande inriktningen förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
 • Körkort lägst B
 • Goda kunskaper i engelska och svenska
Meriterande
 • Godkänd för klättring
 • BE/ CE - körkort.
 • Yrkeserfarenhet inom området.
 • Tidigare erfarenhet av strömförsörjning och reservkraft
 • Genomförd militär grundutbildning
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och praktiskt lagd. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, eget ansvar och gillar att ge god service. Du jobbar med hög kvalité och har ett högt säkerhetsmedvetande

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort är Göteborg.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

En del av arbetet kan komma att utföras på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom västra Sverige, men kan även innefatta övriga landet. Du måste vara beredd på dagsresor och övernattningar, ibland flera dagar i veckan.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-15.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anders Joelsson, Telefon 031-69 24 23

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jonatan Skoglund, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är

SACO Mika Laitanen

OFR/S Torgny Åkerblom

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (20 dagar kvar)