Energiingenjör till Förbo, Mölnlycke

Energiingenjör till Förbo, Mölnlycke

Förbo skapar fler bostäder, agerar hållbart, har kunden i fokus och arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats. Vill du vara med och skapa fler bostäder med stor variation i fyra av regionens mest attraktiva kommuner? Vill du vara med och utveckla hyresrätten i bostadsområden där människor trivs och bor kvar länge? Vill du vara en del av ett framåt team där du med din erfarenhet och kompetens är med och bidrar till goda resultat?

Att vara energiingenjör hos Förbo betyder att ta ansvar för fastigheternas utveckling avseende energifrågor och driftoptimering. Energiingenjören arbetar som sakkunnig mot förvaltningen och projektledare samt ansvarar för att ett långsiktigt förbättringsarbete drivs på företaget. Det ger en möjlighet för Förbo att skapa ett hållbart boende som passar såväl dagens som morgondagens kunder.

Placering för tjänsten är på Förbos huvudkontor i centrala Mölnlycke, men du kommer i ditt dagliga arbete även att vara ute på Förbos fyra områdeskontor som ligger i Kungälv, Härryda, Lerum och Mölndal.

För att trivas i rollen behöver du gilla variationen av att
  • Genomföra den årliga planeringen av energiåtgärder i underhållsplanen
  • utföra driftoptimering praktiskt i våra fastigheter
  • stötta förbovärdar och projektledare i driftsfrågor
  • driva energiprojekt som ombyggnationer och energieffektiviseringar
  • driva ett långsiktigt förbättringsarbete gällande drifttekniska frågor
  • delta i verksamhetsplanering gällande kostnader för el, vatten, värme genom att analysera förbrukningssiffror
  • vara projektledare för ombyggnationer av tekniska installationer och energieffektiviseringar
  • delta i upphandlingar av konsulter och löpande avtal för tekniska installationer
  • vara sakkunnig specialist i nybyggnadsprojekt samt vid renoveringar och nyproduktion
  • samarbeta med förvaltningen, hyresgäster och förbovärdar för att utveckla områden som våra hyresgäster är stolta över.
För att lyckas i rollen behöver du ha ett par års erfarenhet från fastighetsbranschen med inriktning på energifrågor. Din utbildningsbakgrund finns inom energiområdet på högskolenivå. Som person är du en engagerad, ansvarsfull och driven lagspelare. Vill du vara med på vår resa mot att skapa trivsamma hem och hållbara områden?

Varmt välkommen med din ansökan via https://jobbahos.xn-frbo-5qa.se/

I denna rekrytering samarbetar Förbo med Jerrie, vid frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Cecilia Jarlsmark på 0723-05 33 43 eller Martin Dahlberg på 0763-17 07 41. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 augusti.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Förbo är ett bostadsföretag som ägs gemensamt av kommunerna Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv. Vi äger och hyr ut cirka 6 000 lägenheter, radhus och parhus fördelat på 62 områden och 19 orter i de fyra kommunerna. Nära naturen men aldrig långt från stadens puls. På Förbo har vi ett engagerat och serviceinriktat förhållningssätt till våra kunder och vill att de som bor hos oss ska ha stora möjligheter att kunna påverka sitt hem. Våra främsta fokus är att skapa fler bostäder, agera hållbart, ha kunden i fokus och vara en attraktiv arbetsplats.

Vi tror på ett långsiktigt arbetssätt som utvecklar hyresrätten.