Service Owner eCommerce till Ewellix, Göteborg

Service Owner eCommerce till Ewellix, Göteborg

Om tjänsten
I rollen som Service Owner- eCommerce får du en nyckelroll i Business Applications-teamet som är en del av IT-avdelningen. Gruppen består av noga utvalda medarbetare som alla har gedigen kunskap och kompetens inom sitt område. Vi söker nu dig som har teknisk kompetens och erfarenhet av projektledning inom webbutveckling och implementering av moderna e-handelslösningar alternativt kundportaler och säljverktyg som vill bli en del av vårt team. Du kommer ta ansvar för utvecklingen av vår nästa generations e-handelslösning. Där vi vill säkerställa att vår eCommerce med tillhörande digitala säljverktyg bidrar till att våra kunder får bästa möjliga upplevelse samtidigt som vi kan öka den interna effektiviteten kopplat till försäljningen av våra produkter. Det här är en roll där du får vara involverad och få insyn i hela företagets affärsprocesser och du får arbeta utifrån ett internationellt perspektiv då vi har täckning över hela världen.

I den här tjänsten kommer du planera, leda och genomföra tekniska initiativ för att utveckla nya lösningar för våra webb- och appbaserade säljverktyg. Du kommer agera ansvarig för den tekniska plattformen och ha tät dialog och samarbete med organisationens övriga affärsområden som marknad, försäljning, supply chain och business support, för att säkerställa att våra digitala säljkanalers funktion och utveckling går i linje med verksamhetens strategiska och operativa initiativ och mål. Du kommer utveckla strategier för att säkerställa fortsatt utveckling, förbättring och ökad försäljning genom våra digitala kanaler.

Givetvis har du även ett nära samarbete med övriga medlemmar i IT-teamet, interna stakeholders och externa leverantörer. Tillsammans sitter ni på huvudkontoret i nya lokaler i Gamlestadens slakthusområde, 8 min ifrån Göteborgs Centralstation. Du rapporterar till Linda Andersson, Business Application Manager.

Vi söker dig som har:
  • Högre akademisk examen i systemvetenskap, datavetenskap alternativt civilingenjör med inriktning mot informationsteknik eller motsvarande
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom webb, eCommerce eller digital affärsutveckling.
  • Mycket goda kunskaper i projektledning inom mjukvarurelaterade projekt som t.ex. webbutvecklingsprojekt där du har ansvarat för eCommerce-relaterade projekt eller kundportaler i komplexa systemmiljöer.
  • Hög kompetens inom mjukvaruarkitektur, databasdesign, applikationsutveckling, integration och konfiguration.
  • Relevant erfarenhet inom marknadsledande eCommerce-plattformar eller kundportaler, webbutveckling, ramverk, produktinformationssystem, produktkonfiguration och ERP-lösningar.
  • Bred affärskännedom inom områden som försäljning, marknad, produktutveckling, supply chain, logistik, produktion och god förståelse för finansiella processer.
  • Mycket goda kunskaper inom PPT och Excel.
Som person är du en relationsbyggande lagspelare med mycket god kommunikationsförmåga. Du har lätt för att ha ett nära samarbete parallellt med olika affärsområdeschefer och kan bidra till att olika initiativ och operativa beslut går i linje med varandra. Du är lösningsorienterad och har en välutvecklad analytisk förmåga. Du har en god struktur som gör att det är lätt för dig att prioritera, planera och anpassa ditt arbete utefter snabba beslut och förändringar.

Att ansöka via Jerrie
I den här rekryteringen samarbetar Ewellix med Jerrie. Vid frågor är du from. 16 augusti välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Jonna Berglöv på jonna.berglov@jerrie.se. Du ansöker med bifogat CV på jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 23 augusti.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 23 aug 2021 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom industriell automation, fordonstillverkning, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och nio fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1200 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Triton.