Design Engineer

Design Engineer

Trivs du med att arbeta i en skapande miljö? Är du en proaktiv lagspelare som gillar problemlösning? Vill du vara med på resan i en global organisation och elektrifiera pneumatik och hydraulik? Då kan rollen som Design Engineer hos Ewellix vara något för dig!

Om Ewellix
Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom automation av monteringsprocesser, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och åtta fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1200 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Schaeffler AG. Med premiumprodukter och förstklassig support tar Ewellix siktet mot att bli förstahandsvalet inom linjära produkter och automationslösningar samtidigt som de tar ansvar för planeten och elektrifierar pneumatik och hydraulik.

Om rollen
Som Design Engineer kommer du att ansvara för att ta fram tekniska underlag för komponenter och produkter så som tekniska specifikationer, ritningar, modeller, monteringsanvisningar, materialförteckningar, packinstruktioner, användarinstruktioner och installationsinstruktioner. Du kommer att arbeta med både 2D/3D CAD i Creo v7. Exempel på komponentlösningar som konstrueras är elektromekaniska ställdon anpassade för olika kunder inom industrin både lokalt och globalt.

Vidare kommer du att säkerställa materialval och konstruktionsegenskaper för att uppfylla ställda krav genom bland annat. material- och hållfasthetsberäkningar. Du kommer också vara delaktig vid initiering av test, ta del av resultat och ta action på åtgärder för avvikelser/justeringar på komponenten. I rollen kan du också komma till att leda projekt, följa upp planer och medverka vid kundbesök för att säkerställa lösningens genomförbarhet.

Du kommer att bli en del av ett team bestående av fem medlemmar med befattningar som Process Engineer, Test Engineer och Design Engineer. Ni har ett tätt samarbete och sitter i ett öppet kontorslandskap och arbetar enligt SCRUM-metodik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Ansvara för att ta fram tekniska underlag för komponenter och produkter så som tekniska specifikationer, ritningar, modeller, monteringsanvisningar, materialförteckningar, packinstruktioner, användarinstruktioner och installationsinstruktioner.
• Utföra hållfasthetsberäkningar.
• Initiera tester och ta action på anpassningsåtgärder på komponenten.
• Medverka vid kundbesök och leda projekt.

Om dig
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom mekatronik, elektronik, maskin och/eller automation som civilingenjör eller genom YH utbildning. Vidare ser vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med konstruktion i 2D/3D, gärna i produktutvecklingsfas med mekaniska och elektroniska komponenter. Vidare är det är meriterande om du har en övergripande förståelse av PLC, är van vid att jobba agilt/enligt SCRUM metodik, har erfarenhet av projektledning och har elbehörighet. Flytande språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Som person söker vi dig som trivs bra på en arbetsplats med högt i tak och som satsar på hållbarhet. Du är en lagspelare med ett prestigelöst förhållningssätt och värdesätter ett gott samarbete och tydlig kommunikation. Vidare söker vi dig som är proaktiv i ditt handlade och som får energi av att hitta lösningar på problem. För att trivas i rollen ser vi också att du är social och gärna delar med dig av din kunskap.

Viktigt för tjänsten är:
• Eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet inom relevant område.
• Goda kunskaper inom CAD
• Erfarenhet av att arbeta med konstruktion av el-och mekaniska komponenter, gärna i produktutvecklingsfas.
• Flytande svenska och engelska både i tal och skrift.
• Att du är prestigelös, kommunikativ och lösningsorienterad. Meriterande för tjänsten är:
• Tidigare erfarenhet av produktutveckling.
• Erfarenhet av att arbeta agilt/enligt SCRUM metodik.
• Erfarenhet av projektledning.
• Viss erfarenhet av PLC.

Ewellix erbjudande
Hos Ewellix blir du en del av ett gott gäng där ni tillsammans arbetar mot mer hållbar framtid. Du blir en del av ett team där ni kompletterar varandra och tillsammans driver projekt och verksamheten mot sina mål.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse, rekryteringen sker löpande.
Ort: Göteborg, Gamlestaden.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter rollen som Design Engineer hos Ewellix som en tjänst för dig? Skicka in din ansökan idag då rekryteringen sker löpande. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.ewellix.com/en/se
Sista ansökningsdag 9 dec 2022 (7 dagar kvar)