European Sales Manager - OEM

European Sales Manager - OEM

Eton Systems är i en stark expansionsfas och söker nu en erfaren European Sales Manager, med ansvar att bygga vidare på Eton Systems affär - effektivare produktion inom lätt tillverkningsindustri i Europa. Med starkt varumärke, perfekt tajming utifrån marknadsläget, stark finansiell situation och ett konkurrenskraftigt system för effektiv produktion, satsar Eton för att uppnå ett attraktivt tillväxtmål - en fördubblad omsättning inom tre år. Vill du dra nytta av att trenden går mot att ta hem produktionen till Europa och på samma gång bidra till en miljövänligare produktion?

Vi söker dig med branschvana och kunnighet från systemförsäljning mot OEM och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från tillverkningsindustri som gör lättare komponenter och produkter, såsom produktion av kläder, heminredning och möbler, samt lätta komponenter inom fordonsindustrin. Framgångsrik erfarenhet från strategisk projektförsäljning, samt kunnande och goda rekommendationer från effektiviseringsarbete, exempelvis Leanoch 5S är starkt meriterande.

Din säljkarriär har präglats av internationell och komplex försäljning, där din insats baserats på förstudie, analys och projektledning, samt att kommunicera och argumentera för ROI och hur system kan skapa förbättringar, såsom ergonomisk, miljösmart och effektiv produktion.

Du motiveras av värdebaserad försäljning och utmanas av innovativ teknik och produktionsutveckling som skapar lösningar för en hållbar och mer effektiv arbetsmiljö.

Ditt arbetssätt präglas av att starkt engagemang och självledarskap, samt av att vara ett föredöme gällande ansvar och måldrivet försäljningsarbete. Som person, affärspartner, förhandlare och ledare, blir du ihågkommen för ditt entreprenörsdrivna och tydliga affärsfokus, din nyfikenhet och ditt inspirerande sätt som skapar delaktighet och engagemang hos både kollegor och kunder.

Vi erbjuder
Du blir en del av ett innovativt företag som ligger i framkant gällande effektivisering inom lätt tillverkningsindustri, såsom produktion av kläder, inredning och möbler. Vi har en platt organisation, med korta beslutsvägar och en företagskultur som symboliseras av genuint engagemang, kundfokus, kunnighet och innovation. Du får ett stort eget ansvar och samtidigt möjlighet att både påverka och utveckla ditt och ditt teams riktning, struktur och säljkultur.

Om tjänsten
I rollen som European Sales Manager kommer du med ditt affärsinriktade och engagerade förhållningssätt, aktivt att kartlägga, prospektera och kontinuerligt bearbeta den europeiska marknaden inom lätt tillverkningsindustri.

Tjänsten innebär ett operativt ansvar för att prioritera, planera och genomföra säljdrivande insatser för att du tillsammans med övriga inom säljteamet ska uppnå tillväxt. Med en tydlig strategi för Eton Systems framgång, ansvarar du för att identifiera och bearbeta nya marknader. Tillsammans med dina kunniga och erfarna kollegor, utvecklar du försäljningen av Eton Systems effektiviseringssystem för produktion och tillverkning av lätta produkter, såsom kläder, heminredning etc. Målet är att uppnå långsiktiga resultat och goda kundrelationer, vilket vi mäter genom försäljningsmål, samt utveckling på den utländska marknaden.

Tjänsten som Sales Manager Europe är strategiskt viktig för Eton Systems utveckling och expansion internationellt. Du rapporterar till och kommer att ha ett nära samarbete med Eton Systems CEO / Commercial Director, samt övriga kollegor inom säljteamet. Det ingår en hel del utlandsresor med övernattningar, därför söker vi dig som har vilja och möjlighet att resa i tjänsten. När du inte reser i tjänsten, utgår du från Eton Systems huvudkontor utanför Borås, ca 45 minuter från Göteborg.

Ansvar och arbetsuppgifter i korthet:
 • Kartlägga, segmentera och proaktivt bearbeta marknaden utifrån nätverk och leadfinder.
 • Marknadsföra och sälja Etons system i Europa; Norden, Tyskland, Benelux, Österrike, England, Frankrike och Portugal.
 • Följa aktuella bransch- / marknadstrender, samt delaktig i företagets affärskritiska förbättringar och erbjudande.
 • Förstå kundernas utmaningar, bland annat genom förstudie och analys, samt skapa kundbehov och affärskontrakt.
 • Med starkt självledarskap, engagemang och gott samarbete, bidra till att Eton Systems når en fördubblad omsättning inom tre år.
OM DIG - ERFARENHETER & KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är affärsmässig och trivs i en roll där du får möjlighet att använda din drivkraft och förmåga att skapa starka kundrelationer. Du är en vass förhandlare och förstår vad som krävs för att skapa positivt resultat. Du har förmåga att prioritera, strukturera och planera ditt eget arbete. Du har modet att testa nya tillvägagångssätt och förmåga att ställa krav och argumentera för din sak när det behövs.

Som person är du både måldriven och en god lagspelare, samt nyfiken med en entreprenöriell ådra. Du är social och har en naturlig förmåga att skapa förtroende, samt lätt för att samarbeta med kollegor, partners och kunder. Du drivs av utmaningar och trivs i en roll som är en mix av ”hands-on” och strategiskt arbete.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från projektförsäljning med långa säljcykler, samt insikt i och vana av värdebaserad försäljning. Du har intresse för system och ny teknik som skapar förbättringar och effektivisering inom produktion, samt gärna arbetat med projektledning och metoder för effektivisering, såsom 5S och Lean. Erfarenhet från framgångsrik försäljning mot OEM / tillverkningsindustri är ett krav och vi ser gärna att du tidigare har arbetat som ledare och internationellt. Du har mest troligt en ingenjörsexamen, alternativt eftergymnasial teknisk utbildning, samt van användare av IT system; såsom Microsoft Office, CRM, affärssystem, samt gärna förståelse för CAD, process- och projektledningssystem.

För att vara framgångsrik i rollen som European Sales Manager behöver du vara flerspråkig med mycket god affärsengelska i tal och skrift, samt gärna ett tredje europeisk språk. Vidare har du ett starkt track record från komplex projektförsäljning, samt tidigare erfarenhet från att förhandla och bygga goda relationer internationellt. Om dig i korthet:
 • Teknisk, samt kommersiell kunskap och intresse för innovativ teknik, såsom produktionssystem för effektivare produktion och en hållbar arbetsmiljö.
 • Erfarenhet och framgång från komplex försäljning mot OEM.
 • Förståelse för värdebaserad försäljning - ROI.
 • Förtroendeskapande på alla nivåer, genom lyhördhet, engagemang och ett genuint intresse för kundens utmaningar.
 • Ett driv till att uppnå resultat och sinne för att skapa nya affärsmöjligheter och vinna affärer.
 • God samarbetsförmåga och känsla för att skapa utvecklande och hållbara relationer, internt och externt.
 • Starkt självledarskap och samtidigt ett engagerat, inspirerande och tydligt ledarskap.
 • Internationell säljerfarenhet och lätt för att kommunicera affärsmässigt på engelska, både i tal och skrift. Affärstyska eller annat tredje språk är starkt meriterande.
 • Teknisk utbildning, kunskap och intresse av förbättringsarbete, såsom Lean och 5S är meriterande.
 • Möjlighet och vilja att resa i tjänsten, främst till inom Europa.
ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Intervjuer sker under vecka 17-20. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

Om eton systems
Eton Systems tillhandahåller produktionssystem - utformade för att spara tid, utrymme och med funktioner såsom spårbarhet för fullständig kontroll i hela produktionslinjen. Genom att eliminera manuell hantering vid produktion, skapar Eton Systems mervärde för kund.

Den viktigaste faktorn i klädproduktionen är effektivitet. För att hålla nålarna i rörelse. När nålarna rör sig - adderar vi värde till vår produkt. Inge Davidsson, grundare av Eton Systems insåg detta på 1960-talet. Sedan dess har Eton Systems revolutionerat kläd- och klädproduktioner över hela världen.

Industriell produktion har varit fokus för ingenjörer under lång tid nu. Eton Systems vill hjälpa industrier att ta ytterligare ett steg. Eton-systemet är ett system som gör att anställda kan fokusera på att tillföra värde. Vi erkänner att alla produktionsmiljöer har skillnader. Begränsningar i rymden och materialflödet för att nämna två. Därför är varje system vi skapar unikt utformat för att passa dina behov. Mer information om Eton systems finns här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.