Inköps - och logistikchef Projekt till Enviro

Inköps - och logistikchef Projekt till Enviro

Enviro utvecklar, bygger och driver anläggningar för materialåtervinning av värdefulla resurser från uttjänta däck på en internationell marknad. Bolaget har utvecklat en process, baserad på en patenterad teknik, där upphettade däck i en syrefri miljö möjliggör att däckens olika material kan återvinnas utan förbränning. Således uppnås en miljövänlig utvinning där gas används till att driva anläggningen och de värdefulla resurserna kimrök,olja och stål säljs på marknaden. Materialen används i nya produkter vilket hjälper kunderna att uppnå hållbarhetsmål samt att behovet av fossila resurser minskar. Enviro grundades 2001, har huvudkontor i Göteborg och driver en anläggning för återvinning av uttjänta däck i Åsensbruk. Bolaget är noterat för handel på Nasdaq First North Growth Market med Mangold Fondkommission, 08 503 01 550, ca@mangold.se, som Certified Adviser.

Läs mer om bolaget på: www.envirosystems.se

Inköps- och logistikchef Projekt

För att möta den ökade efterfrågan av bolagets teknologi vässar vi nu organisationen genom att tillsätta en ny tjänst inom Projektinköp och Logistik till Enviro.

Ansvarsområde

Du kommer ingå i ett projektteam där du driver och ansvarar för leverantörsavtal, upphandling samt avtal i ett mycket nära samarbete med kollegor inom projektorganisationen. Tjänsten innebär att såväl operativt som strategiskt planera och följa upp i inköpsprocessen med en stor förståelse för affären. Tjänsten innebär en hel del resande under vissa perioder.

Arbetsuppgifter
 • Projektinköp och Logistik under hela livscykeln för projekten
 • Vara med och utforma industriella upplägg som stödjer företagets affärer.
 • Ta fram åtgärdsplaner för kritiska/unika artiklar/leverantörer.
 • Arbeta med riskanalyser och riskminimering (single/multiple source, beläggningsgrad, kritiska resurser)
 • Utveckla/kravställa bedömningsverktyg/analyser av leverantörer.
 • Inköpsansvarig för dotterbolaget TYRE Recycling in Sweden AB
Utbildning

Vi ser gärna att du som söker har relevant akademisk utbildning (civilingenjör/ civilekonom) eller har skaffat dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet och kunskap

Vi vill att du som söker har flera års arbetslivserfarenhet med inköpsansvar sedan tidigare, gärna med erfarenhet från tillverkande industri/processindustri eller anläggningsprojekt. Vår drömkandidat besitter en gedigen kunskap om såväl produktion, entreprenadavtal samt kontraktsformer, gärna med en god vana från komplex förhandling i en internationell miljö.
 • Väl förtrogen med avtalsformer för tillverknings-, material och entreprenadtjänster samt olika former av konsulter, gärna internationellt.
 • Du förväntas bidra med specialistkompetens genom hela processen och har god kontroll på leverantörer, marknadsläge och prisbilder.
 • Erfarenhet från tillverkande industri Internationell förhandlingsvana
 • Kunskaper inom området entreprenadjuridik
 • Erfarenhet från projektledning/att arbeta mot projekt
 • Affärsorienterad och trivs med att utveckla affärer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är en fördel om du har kunskaper i ytterligare språk.
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • B-Körkort
Personliga egenskaper

Vi värdesätter en person som är affärsmässig och driven med starkt fokus på att nå goda resultat. Du bör ha ett analytiskt, strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt med god uppföljning. För att leverera i rollen bör du vara en skicklig administratör med förmågan att driva saker i rätt riktning i projekten samt har en stor förståelse för affären. Tjänsten kräver en relationsbyggande person som är lyhörd och kommunikativ med en mycket god samarbetsförmåga då rollen innebär många kontaktytor med såväl interna medarbetare som externa kontakter.

Möjligheter med tjänsten

Enviro erbjuder dig en fri och varierande roll i en platt organisation där det finns möjlighet att påverka. Rollen passar en engagerad person som tilltalas av att få vara med i ett tidigt skede i förhandlingsprocessen och får därigenom möjlighet att bidra till bolagets fortsatta utveckling. Rollen passar dig som brinner för hållbarhetsfrågor och innovativ teknik. Enviro värdesätter sina medarbetare och är en arbetsplats som präglas av en välkomnande stämning, förtroende för sina medarbetare och har ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller lönsam hållbarhet. Enviro erbjuder en arbetsplats att trivas på - ett självständigt, utmanande och varierande arbete i ett bolag som är världsledare inom sin bransch. Du blir en del av ett litet team med stort engagemang där alla tar ett individuellt ansvar och bidrar till sin egen och bolagets utveckling.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vid eventuella frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Search, 0708-468856 alternativt ellinor.dam@asearch.se. Välkommen att lämna in din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (3 dagar kvar)