Controller till Emerson

Controller till Emerson

Till Emerson söker vi efter en Controller till den svenska enheten som kan täcka upp för en föräldraledighet. Detta är ett konsultuppdrag via EQonomy/Wise Professionals. Uppdraget är på heltid och kommer att påbörjas så snart som möjligt. Uppdragslängden är ett år med god chans till förlängning.

Om Emerson

Emerson är världsledande inom högteknologiska radarlösningar som på ett konkret sätt gör världen säkrare och mer hållbar för människa och miljö. Vi hjälper våra kunder att ta rätt beslut, vara smartare och hitta kompletta, innovativa lösningar. Vill du jobba tillsammans med oss?

Du hittar oss i vårt nybyggda Innovation Centre i Mölnlycke, ca 10 minuter från Göteborg city med goda kommunikationsmöjligheter. Här är varje medarbetare en del av en utvecklingsintensiv och innovativ miljö där alla har en tydlig bild av hur man i sitt eget arbete bidrar till företagets framgång.

Kundfokus, engagemang och mod genomsyrar vår kultur. Klimatet är familjärt och eftersom vi är en del av en global koncern, med kontor världen över, finns många utvecklingsmöjligheter.

Ditt uppdrag

Som controller på Emerson kommer du att sitta i ett globalt team om fem personer, som rapporterar vidare till controllerchefen. I din roll ansvarar du för att leda den månatliga processen för Sales and Operational Planning (S & OP). Du kommer att arbeta gränsöverskridande vilket innebär att du har löpande kontakt med Sales and Marketing globalt för att få en bild över efterfrågan på den internationella marknaden. Du kommer dessutom att arbeta tillsammans med teamet inom Supply Chain för att få förståelse för materialprognos-processen. På så vis kommer du själv kunna lägga en prognos för produktionen.

Ditt arbete kommer även innebära att förbättra processer och dela med dig av ditt arbete lokalt till ditt S & OP team samt till dina kollegor ute i världen. Vidare kommer du att vara ansvarig för prissättning inom S & OP och göra försäljningsprognoser för berörda avdelningar. Du kommer också stödja affärsplaneringsprocessen och bidra med lönsamhetsanalyser. Du stöttar också regelbundet med ad-hoc analyser för den svenska enheten samt förfrågningar från externa parter.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Månadsrapportering
  • Finansiell kontroll och uppföljning
  • Prognos och uppföljning
  • Budgetarbete
  • Konsolidering av resultat
  • Supporta i affärsplaneringsprocessen
Din bakgrund

För att du ska lyckas och vi ska kunna erbjuda dig en fortsatt utveckling, är ungefär ett till tre års arbete inom controlling lagom. Du bör även ha en eftergymnasial examen inom ekonomi. Det är fördelaktigt om du arbetat i ett producerande bolag i internationell miljö.

Som controller behöver du ha förmåga att kommunicera siffror även för icke- ekonomer. Din analytiska förmåga gör att du är duktig på att se helheten och dra relevanta slutsatser. Rollen ställer också krav på att dina kunskaper i Excel är goda. Vidare behöver du både ha intresse och erfarenhet i ett eller flera ekonomisystem samt rapporteringsverktyg. Om du tidigare har erfarenhet av att arbeta i Hyperion så är det meriterande. Du talar och skriver obehindrat på engelska för att kunna orientera dig i en internationell miljö.

Som person ser vi gärna att du är resultatorienterad, har ett driv och fokus även i motgångar. Du har är rak och ärlig i din kommunikation och värdesätter integritet. Inte minst drivs du av ett gott arbetsklimat och att bidra med motivation för att organisationen ska uppnå sina mål.

När du blir en av oss

Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö samt i Köpenhamn och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Kayser (lisa.kayser@wise.se, 076-000 18 60) och konsultchef Alexandra Cederqvist (alexandra.cederqvist@wise.se, 073-521 65 60).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (1 dag kvar)