Försäljningsansvarig till Elon Friggahuset Byggförsäljning, Göteborg

Försäljningsansvarig till Elon Friggahuset Byggförsäljning, Göteborg

Elon Friggahuset rekryterar nu en Försäljningsansvarig till Byggbolaget. Friggahuset Byggförsäljning AB är ett systerbolag till Friggahuset AB som riktar sig enbart mot förvaltning och byggsektorn. Du kommer in i ett spännande skede av stark tillväxt och du blir nyckelpersonen i organisationen med uppdraget att förvalta och vidareutveckla bolagets fortsatta framgång.

Om rollen

Som Försäljningsansvarig har du en operativ tyngdpunkt, men även budget-, personal- och resultatansvar för säljteamet bestående av två personer. Målsättningen är att genom en bearbetning av nya kunder samt utveckling av befintliga, öka lönsamheten. Vidare består din roll av att utveckla och utvärdera försäljningsprocessen och sluterbjudande till privata och kommunala fastighetsägare/förvaltare och byggfirmor. Med en orädd approach vågar du hitta nya kreativa lösningar och tillvägagångsätt. Du åtgår från huvudkontoret i Kållered. Tänk tillträde för tjänsten är januari 2023.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Budget, prognos, resultat- och personalansvar, uppföljning av nyckeltal.
  • Räkna på byggprojekt och utvärdera affärsmöjligheter, både uppsökande och via olika portaler.
  • Driva egen försäljning till nyckelkunder.
  • Framtagning av strategier och planer för hur Elon Friggahuset ska hitta nya affärsmöjligheter, öka försäljningen och utveckla kundrelationer.
  • Strukturera och effektivisera flöden, rutiner, processer och kommunikation internt och mot kunder.
Din erfarenhet

Vi söker dig som brinner för att driva och utveckla försäljning och att uppnå resultat. Du trivs med mixen av säljledning och egen försäljning, du kan påvisa ett starkt försäljningsresultat från dina tidigare roller. Det är en fördel om du har kännedom kring byggsektor, erfarenhet av upphandling och gärna ett kontaktnät inom branschen.

Du har haft eget budgetansvar och har ett bra sinne för ekonomi. Det är en stark fördel om du har en förståelse för en sälj-cykel som innefattar flera olika moment med längre avslutsfrekvens. Vi ser gärna att du lockas av att vara en del av ett entreprenörsbolag där du med dina resultat verkligen gör skillnad. Högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi, marknad/försäljning är meriterande.

Vem du är

Det är viktigt för oss att du inte drivs av prestige eller titlar. Din drivkraft ska i stället bestå av att vilja bygga bolag och se resultat och tillväxt. Du trivs med ett coachande ledarskap där du själv är en central spelare inom försäljning. Som person har du god förmåga att arbeta innovativt, sätta strukturer och optimera säljprocesser. Vidare tror vi att du trivs med en roll där du stundtals behöver växla upp till en hög aktivets grad, samtligt som du även kan fördjupa dig i arbetsuppgifter som kräver noggrannhet och precision. Du trivs i en platt organisation där kulturen är prestigelös och hjälpsam.

Sök rollen

Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Elon Friggahuset med rekryteringsföretaget Jerrie. Du söker rollen via Jerrie senast den 19 oktober. Om du är nyfiken på mer information kontakta ansvariga rekryteringskonsult Frida Dire på 0703-00 10 16 eller frida.dire@jerrie.se

Vi ser fram emot din ansöka!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 19 okt 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Friggahuset Byggförsäljning AB är ett systerbolag till Friggahuset AB som riktar sig enbart mot förvaltning och byggsektorn. Vi ingår i Elon som är Sveriges största vitvarukedja som består av fristående handlare runt om i landet.