Trade Solutions Specialist, Elof Hansson Group, Göteborg

Trade Solutions Specialist, Elof Hansson Group, Göteborg

Roll och organisation
Rollen som Trade Solutions Specialist är nyinrättad och innebär arbete inom flera affärsområden i syfte att möta de behov som finns av löpande Trade Finance, hantering av exportfinansiering, utveckling av nya projektfinansieringsupplägg samt koordinering inom koncernen.

Du ingår i en grupp om sex personer inom Treasury, Trade Finance och Compliance och arbetar främst i nära samarbete med affärsområdet Industry som består av 10 medarbetare. Du rapporterar till VP Finance & Risk.

Ansvar och arbetsuppgifter

Huvudsakligt arbete är inom affärsområdet Industry, men rollen innebär även bredare arbetsuppgifter i koncernen.
  • Industry: Rådgivning och löpande hantering av Trade Finance-produkter (remburser och garantier). Exportfinansiering - bidra till att hitta nya lösningar och ansvara för kontakter, dokumentation och uppföljning i befintliga projekt
  • Trade: Stötta personalen på Trade Finance med hantering av remburser och kreditförsäkringar
  • Compliance: Stötta vår Compliance Officer med arbetsuppgifter inom Trade Compliance Löpande arbete och att förbättra rutiner och processer
  • Globalt: Global rådgivning kring Trade Finance behov och kredituppföljning/rapportering
Din bakgrund
Du har lämplig akademisk högskoleexamen inom ekonomi eller liknande samt gedigen erfarenhet från arbete inom Trade Finance på bank eller företag. Meriterande med kunskap om finansiering av exportprojekt/blended finance eller liknande.

Som person tror vi att du utmanas av och trivs med att arbeta självständigt och med att ta egna initiativ. För att lyckas i rollen är du även strukturerad, lösningsfokuserad och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi förutsätter svenska och engelska flytande i tal och skrift.

För att lyckas i rollen förutsätts lyhördhet, men också engagemang och integritet samt viljan att utveckla både dig själv och verksamheten.

Vi erbjuder
En karriär inom Elof Hansson-koncernen erbjuder dig många intressanta utmaningar och möjligheter att utvecklas i en internationell miljö. Här får du en intressant och viktig position i ett bolag som ligger långt framme i hållbarhetsfrågor och som verkar för att skapa ett långsiktigt och hållbart värde för ägare, intressenter och samhälle. Inom Industry genomför vi hållbara projekt som t ex solcellsanläggning i Angola, järnväg och sjukhus i Ghana samt vattenrening.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se. Intervjuer pågår. Vid frågor ring Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Övrigt, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 10 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elof Hansson är en global koncern med stor specialistkunskap inom sina affärsområden:
  • Trade (handel med pappersprodukter och pappersmassa)
  • Industry (internationella projekt med hållbarhetsfokus)
  • Property (befintliga fastigheter och utveckling av nya i Göteborg)
Elof Hansson skapar mervärde för sina kunder och leverantörer inom områdena finansiering, marknadsföring, frakt och riskhantering genom att vara en kreativ och proaktiv affärspartner.

Elof Hansson har ca 255 anställda runt om i världen, varav drygt 95 arbetar på kontoret i Göteborg. Koncernen omsätter ca 6 miljarder SEK. Elof Hansson Holding är moderbolaget i Elof Hansson gruppen och här finns koncernledning samt shared service center för bland annat Finans, IT och HR.

Vår strategi är att fortsätta växa och utveckla företaget med vår vision "Always provide business partners with added and sustainable value" som ledstjärna.