Drifttagare / provare

Drifttagare / provare

Jobb beskrivning

Som drifttagare kommer du bli en viktig del av vårt provarteam där huvuduppgiften är att säkerställa att ställverksanläggningar fungerar säkert och att övervaknings och skyddssystem uppfyller ställda krav.

Det innebär bland annat att utföra funktionskontroll av ingående ställverksapparater och verifiera att anläggningens olika system och funktioner arbetar som de ska. Reläskydd utgör ofta "hjärnan" i system och konfigurering samt provning av dessa är en betydande del av drifttagarens arbete. I moderna ställverk spelar datakommunikation en allt större del och det är drifttagerens ansvar att som sista man verifiera och justera så att den fungerar felfritt innan anläggningen lämnas över till slutkund. Drifttagare är ett mycket stimulerande och viktigt arbete som blandar teori och praktik. Gillar du problemlösning och lära dig nya saker nästan varje dag så är det här jobbet för dig.

Vi som arbetar på Elkraftbyrån idag kommer finnas med dig och lära dig alla arbetsmomenten steg för steg.

Huvuddelen av arbetstiden sker ute på våra anläggningsplatser vilket innebär att du måste trivas med att vara på resande fot under veckorna.

Framför allt söker vi dig som drivs av att utvecklas i kunskap och ansvar. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper, då vi ansvarar för tekniken i tät kontakt med både kunden och projektteamet.

Om intresse finns kan du på sikt även arbeta men elkonstruktion och projektledning.

Kvalifikationer

Elteknisk utbildning på lägst gymnasienivå

Flytande tal och skrift i Svenska och Engelska

Till ditt arbetssätt är du drivande, noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta i team.

Vi är verksamma i hela Sverige vilket kan innebära att du får resa en del under veckorna. Det är vanligt att vi jobbar in hela eller delar av fredagen.

Tjänsten kräver att du har möjlighet att veckopendla samt har körkort med lägst B behörighet.

Tidigare erfarenhet från elbranschen är meriterande.

Exempel på förmåner

Årsbonus, försäkringar inklusive sjukvårdsförsäkring, tjänstepension, möjlighet till förmåns/ tjänstebil, friskvårdsbidrag.

Övrig information om tjänsten

Heltid, tillsvidare med start i början av maj.

Det är inget krav men det underlättar om du bor inom pendlingsavstånd från Göteborg.

Utvärdering av sökande kommer att ske löpande med sista ansökningsdag 23:e april.

Ansökan skickas till jobb@elkraftbyran.se

Bifoga CV, personligt brev och minst två referenser.
Mer info
Kontaktperson Erik Börjesson
Telefon +46735101453
Email Mejla Erik Börjesson
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://elkraftbyran.se/
Sista ansökningsdag 23 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Elkraftbyrån är specialiserade på konstruktion och idrifttagning av högspänningsställverk och de system som styr och övervakar dem. Ett ställverk kan vara en knutpunkt i el-nätet där generering (vindkraft, vattenkraft, kärnkraft m.m) kommer in och fördelas vidare ut i nätet eller en transformatorstation som transformerar ner eller upp spänningen till önskad nivå för vidare fördelning.

Våra medarbetare har lång erfarenhet i branschen och vi arbetar med den senaste tekniken inom elkraft. Vi är ett litet företag med stora kunder och genom våra uppdragsgivare utför vi jobb åt alla de större elnätsägarna samt större industrier runt om i landet. Vi utför jobb på spänningsnivåer från 10kV upp till 400kV.

Framtiden för branschen ser lovande ut då förnybar energi, elbilar, energilagring och effektbrister driver på ut- och ombyggnad av elnätet runt om i landet.

Med detta som bakgrund vill vi nu stärka upp vårt företag med nya medarbetare.