Ekonom sökes för rollen som Commercial Excellens Manager

Ekonom sökes för rollen som Commercial Excellens Manager

,Är du analytiskt lagd och brinner för förbättringsarbete med system som stöd?

Element Materials Technology söker en ekonom för rollen som Commercial Excellens Manager till Business Unit Nordic med placering primärt i Linköping. Placeringsort skulle även kunna vara i Göteborg eller Stockholm.

Huvudsakliga Arbetsuppgifter:

Ditt ansvarsområde spänner över sälj och marknad med fokus på beslutsstöd, dataanalys och ekonomisk rapportering för att stödja marknadsorganisationen i deras arbete. Du kommer rapportera till försäljningsdirektör för Calibration & Testing Nordics Business Unit med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland och Tjeckien. Du rapporterar också till Commercial Excellens Director för EMEAA samt ingår i ett team med CEM för andra Business Units inom koncernen. Rollen innebär resor såväl inom Sverige som till våra verksamheter i Europa.
  • Ansvara för att implementera Elements Commercial Excellens Program
  • Ta fram underlag för uppföljning av KPI:er, budget- och prognosarbete
  • Analys och utvärdering av rapporter i syfte att identifiera förbättringsåtgärder
  • Champion för vårt beslutsstödsystem PowerBI samt CRM
  • Driva effektiviseringsarbete inom marknad och försäljning
Krav och erfarenhet

För att lyckas i rollen har du troligen en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du antingen har några års erfarenhet från en roll som Business Controller eller har erfarenhet från försäljning men med ett särskilt intresse av uppföljning och analys. Du är inte främmande för att presentera dina arbetsresultat för såväl vår Vice President som för Directors inom Element koncernen. Du har ett stort systemintresse och har gedigen erfarenhet av att arbeta i CRM-system, beslutsstödsystem och/eller ekonomisystem samt i Excel och PowerPoint. Svenska och engelska flytande i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper:

För att lyckas bör du ha en god analytisk förmåga och ett stort intresse för analys och siffror. Vidare är du en skicklig relationsbyggare, du hanterar olika människor och situationer framgångsrikt tack vare en väl utvecklad kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt, ett starkt driv att uppnå mål och deadlines. Ett stort mått av integritet och mod att utmana metoder och arbetssätt är andra egenskaper som eftersöks.

Din profil:

Vi erbjuder dig en internationell roll med mycket erfarenhetsutbyte i världens största TIC bolag. Här kommer det finnas goda möjligheter till personlig utveckling och karriär.

Om Element Materials Technology

Element är ett av de snabbast växande test-, kalibrering - och certifieringsföretagen i världen. Globalt är vi mer än 6500 kollegor på 200 orter i 30 länder. Tillsammans delar vi ett ambitiöst syfte att "Göra morgondagen säkrare än idag".



Där bristfällighet inte är ett alternativ hjälper vi kunderna att se till att deras produkter, material, processer och tjänster är säkra, kompatibla och ändamålsenliga. Från tidig forskning och utveckling, genom komplexa godkännandeflöden och fram till produktion, stödjer våra forskare, ingenjörer och tekniker våra kunder för att uppnå säkerhet, produktkvalitet, hållbara resultat och marknadsandelar.


Vi är stolta över vår globala räckvidd, men du kommer även märka av den familjära känslan av att vara en del av ett mindre företag. Vi ger dig möjlighet att ta ansvar för din karriär och belönas med utveckling.

Företag över hela världen är beroende av vår kompetens, uppmärksamhet på detaljer och den absoluta noggrannheten som finns i vårt arbete. Den roll vi har i att skapa en säkrare värld är mycket större än ett enskilt företag.

På Element är vi alltid stolta över att sätta våra medarbetare i första rummet. Vi är en arbetsgivare med lika möjligheter som ser mångfald och integration som grundläggande för vår vision att bli ”världens mest betrodda testpartner”.


Läs mer om Element här: https://www.element.com/se/om-element

I denna rekryteringsprocess samarbetar Element med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Malin Jeppsson på 070-166 08 44 Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)