Redovisningsekonom till Ekman Group, Göteborg

Redovisningsekonom till Ekman Group, Göteborg

Det här är en fantastisk möjlighet för dig att vara en del av en spännande tillväxtresa. Hos oss erbjuds du att utvecklas i din roll som redovisningsekonom och karriär tillsammans med oss.

Som redovisningsekonom arbetar du med redovisning och rapportering för det svenska verksamhetsbolaget Ekman & Co AB samt för ett antal andra verksamheter. Det är en bred roll och utöver redovisning stöttar du upp kring budgetering, kostnadsuppföljning och andra förekommande ekonomifrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande bokföring/redovisning
  • Leverantörsreskontra
  • Delaktighet i månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delaktighet i budgetprocess och analys
  • Momsdeklarationer och frågeställningar kopplat till området
Du ingår i ett team med fyra redovisningsekonomer och stöttar kollegor runt om i världen. Det är en utåtriktad och verksamhetsnära funktion i nära samarbete med Treasury, Credit Management, Controlling, Sales, Tax och Compliance. I rollen rapporterar du till Head of accounting & reporting.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och som har arbetat något år med redovisning eller revision, gärna i en internationell miljö. Du har en god förståelse för redovisningens grunder, har en analytisk förmåga och ett genuint intresse för att utvecklas och lära dig nytt.

Det är viktigt att du motiveras av samarbete, kommunicerar väl med olika människor och kulturer samt att du är serviceminded och kan sätta dig in i interna och externa kunders behov.

Du har erfarenhet av affärssystem och har goda Excelkunskaper samt talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Vad erbjuds du hos oss?

Ekman Group är ett anrikt bolag med en trevlig företagskultur. Du blir en del av ett företag som har byggt upp sin erfarenhet av global handel under mer än 200 år. Global närvaro skapar möjligheter att möta andra affärskulturer och navigera i en internationell miljö. Vi arbetar med hållbara produkter där applikationer ständigt utvecklas genom innovation. Här erbjuds du en organisation med stort utrymme för utveckling, initiativ i en snabbrörlig och en affärsorienterad miljö.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisningsekonom; accountant; audit; auditor;
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ekman & Co AB är en världsledande marknadsförings- och försäljningsorganisation vars fokus är den globala skogsindustrin. Sedan starten år 1802 erbjuder Ekman ett brett utbud av tjänster för sina globala kunder och leverantörer genom bland annat försäljning, marknadsföring, försäkring, riskhantering och logistik. Varje år hanterar Ekman mer än fyra miljoner ton skogsprodukter åt sina affärspartners i över 100 länder. Genom kompetent och motiverad personal har Ekman skapat sig ett starkt anseende som kännetecknas av pålitlighet, kompetens och service.

Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.ekmangroup.com/

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ekman med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Eva Tiitso telefon 0765-112910. Intervjuer och urval kommer att göras löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida www.meritmind.se

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.