Lagerchef till Outnorth

Lagerchef till Outnorth

Lagerchef till Outnorths nya och expansiva lagerverksamhet i Göteborg
Outnorth är en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv och outdoor. E-handelsverksamheten Outnorth har haft en succéartad utveckling och fortsätter att växa i både Sverige och internationellt efter en rekordstark försäljning under 2020. För att möta den snabbt ökande efterfrågan på företagets populära outdoor-produkter flyttar Outnorth nu sitt lager från Växjö till Göteborg – och mer än fördubblar lagerytan.

Nu har du möjlighet att bli en del av Outnorths fortsatta framgång!

I samband med Outnorths lagerflytt till Göteborg söker vi nu en senior lagerchef med ambition och vilja att bygga upp och skapa en effektiv lagerverksamhet där personal, struktur och solid produktivitet står i fokus.

Om tjänsten
Ditt ansvarsområde består av att tillsammans med COO äga det yttersta ansvaret över lager och logistiken på Outnorth. Du förväntas leda din grupp till goda resultat genom att kontinuerligt följa upp och utveckla verksamheten operativt och strategiskt.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Logistikstrategi: se helheten kring hur vi jobbar med interna flöden på Outnorth genom tydliga mål, analys och ständig förbättring att nå önskat resultat.
 • Produktionslogistik: Se till att förbättra flöden inom exempelvis en produktion för att uppnå högsta möjliga effektivitet.
 • Säkerställa att rutiner, strategier och grundläggande ramverk är dokumenterade och ständigt under utveckling i syfte att skapa tillväxt.
 • Tryggt ledarskap med tydlig struktur och prioritering. Vara en förebild, visa vägen och skapa förutsättningar för uppsatta mål.
 • Rekrytera, introducera och utveckla din personal i den dagliga verksamheten.
Vi söker dig som
 • Har minst 5 års erfarenhet inom lager och logistik
 • Har verkat som chef och ledare inom lagerindustrin i minst 2 år med goda resultat
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal som skrift
 • Erfarenhet av plock och packlager gällande e-handelslogistik
 • Förståelse för automation och processoptimering
 • Kunskaper inom Officepaketet
För att trivas och lyckas i denna roll tror vi att du drivs av att skapa engagerade medarbetare och genom det nå högt uppsatta mål. Du har en stark kommunikativ förmåga där du skapar tydlighet samtidigt som du inger trygghet, lyhördhet och skapar en positiv arbetsmiljö.

Som ledare är du kommunikativ, driven och prestigelös. Du har ansvaret att utveckla en verksamhet där vi arbetar med medarbetaren och kunden i fokus. Du förstår, engagerar och coachar dina medarbetare till målen genom att skapa förutsättningar. Du agerar alltid som ambassadör för företaget.

Exempel på kompetenser vi ser är extra viktiga för att lyckas i rollen är:
 • Engagerad
 • Målfokuserad
 • God samarbetsförmåga
 • Strukturerad
 • Ambition om att ständigt utvecklas till det bättre
Du ser positivt på att vara med vid en nystart i Göteborg där du får möjlighet att rekrytera personal, sätta tydliga rutiner och jobba för en positiv miljö med god ambition, effektivitet och utveckling.

Du kommer ha en aktiv och betydande roll i flytten och förväntas ha en hög närvaro i Växjö innan och under flytten.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning.
Lön: Marknadsmässig.
Placering: Göteborg, Torslanda

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om företaget
Outnorth är en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv och outdoor. Outnorth strävar efter att leverera "the best of Scandinavian Outdoor" till kunder över hela världen. Vi har anor tillbaka så långt som till 1926 men namnet Outnorth lanserades så sent som i maj 2012. Outnorth ingår tillsammans med norska Fjellsport Group AS i Outnordic Invest som är en del av Egmontkoncernen med ca 1,6 miljarder EUR i omsättning och ca 6600 medarbetare. Outnorth omsatte 705 MSEK under 2019.

Outnorth etablerades 2005 i Kalmar och har sedan några år tillbaka huvudkontor och även en fysisk butik i Växjö. E-handelsförsäljningen är primärt koncentrerad till kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Den danska mediekoncern Egmont blev 2018 majoritetsägare i Outnorth och har parallellt investerat i flera andra e-handelsbolag, bland annat Bagaren och Kocken och Jollyroom, som också har lager på Hisingen.

Läs mer om bolagen här: www.outnorth.se www.egmont.com

Vid frågor kontakta: HR Business Partner, Elisabeth Hernberger, elisabeth.hernberger@egmont.se.

Deadline 01/11/2020
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Lager, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

About Egmont Publishing
Egmont Publishing publishes more than 700 magazines in 30 countries. Besides the core business, Egmont Publishing is building up new growth areas within both marketing services and e-commerce. Egmont Publishing is a part of Egmont - a leading media group in the Nordic region. Egmont is responsible for Nordisk Film and TV 2 in Norway as well as a commercial foundation which generated revenue amounting to EUR 1.5 billion in 2017. We donate EUR 13 million a year to help improve the lives of children and young people.

We bring stories to life.