Bagaren och Kocken söker Kategoriansvarig

Bagaren och Kocken söker Kategoriansvarig

Bagaren och Kocken söker matintresserad och affärsdriven Kategoriansvarig (vikariat)

Bagaren och Kocken är Nordens ledande e-handlare inom köksmaskiner och Köksredskap. Företaget grundades 2005 och ägs idag av Egmont Publishing. Vi är drygt 100 fantastiska medarbetare inom bolaget och är en organisation med fortsatt stor tillväxt. Vi lägger stolthet i att ha det bästa sortimentet till konkurrenskraftiga priser. Vi strävar alltid efter att ha de nöjdaste kunderna i branschen och har blivit utsedda till årets e-handlare av Pricerunner fyra år i rad. Huvudkontoret och lagret är beläget i Torslanda, Göteborg.

Rollen som Kategoriansvarig
Vi söker en person till befattningen Kategoriansvarig på vikariat för föräldraledighet. Ditt huvudansvar är att ta fram, utveckla och köpa in ett attraktivt sortiment inom din kategori som generar hög och lönsam tillväxt. I dina arbetsuppgifter ingår kategori- och sortimentplanering, prissättning och leverantörsförhandlingar. Befattningen ansvarar också för försäljnings- och marginalutveckling, lageromsättningshastighet och likviditetsplanering samt utveckling- och förbättringsarbete inom inköp. Du sköter kampanjplanering för dina produkter, bevakar konkurrenter och arbetar nära marknadsavdelningen.

Det ingår ett antal resor till leverantörer och mässor varje år. Du ingår i ett inköpsteam bestående av ca 15 personer och du rapporterar till Sortiment & Inköpschef på Bagaren och Kocken.

Kvalifikationer
  • 3-5 års erfarenhet som inköpare/kategoriansvarig med sortimentsansvar, gärna i ett e-handelsbolag eller liknande detaljhandelsbolag
  • Högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi, inköp, marknadsföring eller motsvarande
  • Erfarenhet av budget-, försäljnings- och marginalansvar
  • Erfarenhet av leverantörsförhandlingar
  • Goda Excel-kunskaper och allmänt starka IT-kunskaper
  • Meriterande med erfarenhet av produktutveckling Private Labels
  • Meriterande med bransch- och produkterfarenhet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven och arbetar med stor passion för dina produkter och varumärken. Som person är du analytisk och lösningsorienterad. Du arbetar strukturerat, affärsmässigt och är bra på att bygga relationer, internt som externt. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för matlagning och/eller bakning.

Vi erbjuder dig
Ett självständigt och utvecklade arbete i en organisation med full fart framåt. Vi erbjuder sig en roll med stort eget ansvar, varierande arbetsuppgifter och med goda karriärmöjligheter. Alla anställda omfattas av kollektivavtal och vi värderar en inspirerande och härlig arbetsmiljö högt. Vi är en snabbväxande organisation med pulserande miljö och nybyggt kontor med placering nära Göteborg.

Upplägg och kontakt
Start: Snarast möjligt
Omfattning: Föräldravikariat t.o.m. 2022-06-31
Placering: Göteborg
Kontakt & Frågor: Charlotta Svarfvar, Sortiment & Inköpschef, charlotta.svarfvar@bagarenochkocken.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Egmont Publishing publishes more than 700 magazines in 30 countries. Besides the core business, Egmont Publishing is building up new growth areas within both marketing services and e-commerce. Egmont Publishing is a part of Egmont - a leading media group in the Nordic region. Egmont is responsible for Nordisk Film and TV 2 in Norway as well as a commercial foundation which generated revenue amounting to EUR 1.5 billion in 2017. We donate EUR 13 million a year to help improve the lives of children and young people. We bring stories to life.